Борељ: Надамо се новој рунди дијалога БГ и ПР до краја године

БРИСЕЛ: Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је вечерас да би до краја године требало да се одржи још једна рунда преговора између Београда и Приштине у Бриселу, као и да Унија очекује од две стране да потпуно поштују раније договорене споразуме.
b
Фото: Tanjug, video arhiva

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, очекујемо да Србија и Косово потпуно поштују раније договорене споразуме, да направе брз напредак у нормализацији односа. Имаћемо, надам се, још дијалог између Београда и Приштине на високом нивоу у Бриселу до краја године, казао је Борељ новинарима после састанка шефова дипломатије земаља ЕУ на којем су учествовали и партнери из источне Европе.

Он је позвао лидере обе стране да се одазову његовом позиву за дијалог.

Борељ је нагласио да се "подразумева да, уколико државе Западног Балкана желе да буду чланице ЕУ, морају да деле исте погледе као ЕУ".

Дакле, требало би да гледају на свет исто као и ми, да деле погледе, анализе, разговарају...Не морају слепо да се слажу са нама, али ми желимо да уско сарађујемо. Биће им лакше када виде какав је наш поглед на свет, да се ускладе са тиме, навео је Борељ.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести