Борељ се састао са лидерима Западног Балкана на маргинама ГС УН

БРИСЕЛ: Високи представник за спољну политику и безбедност Европске уније Жозеп Борељ, састао се са лидерима Западног Балкана у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација, и разговарао о ситуацији у региону и односима између ЕУ и Западног Балкана.
ujedinjene nacije, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Борељ је за лидере региона приредио неформалну вечеру у Њујорку, којој су присуствовали министар спољних послова Србије Никола Селаковић, председник Црне Горе Мило Ђукановић, председник Северне Македоније Стево Пендаровски, председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи и премијер Албаније Еди Рама.

То је био други такав састанак чији је домаћин био високи представник, након неформалне вечере у мају у Бриселу, наводи се у званичном саопштењу Европске службе за спољне послове објављеном на сајту те службе.

Високи представник и лидери Западног Балкана имали су отворену размену ставова о ситуацији у региону и односима између ЕУ и Западног Балкана, у светлу предстојећег самита ЕУ-Западни Балкан који се одржава следећег месеца, додаје се у саопштењу.

"То је створило прилику за дискусију о очекивањима у погледу приступања ЕУ. Високи представник је подвукао потребу снажне посвећености како и партнера са Западног Балкана тако и Европске уније и њених држава чланица у превазилажењу тренутне динамике и покретању процеса напред", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести