Божић прекинула штрајк глађу, Мартиновић још размишља...

БЕОГРАД: Шеф посланицке групе СНС Александар Мартиновић рекао је вечерас да ће размислити о позиву председника странке и Србије Александра Вучића да прекине штрајк глађу, а да је позвао партијску колегиницу Сандру Божић да то учини.
t
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Нисам одлучио шта ћу учинити, јер је одлука тешка. Нисам дошао испред скупштине да правим преформанс, већ да би тужилаштво радило свој посао", рекао је Мартиновић.

Он је рекао да ће преузети одговорност за своју одлуку,

Верује, каже, да ће и у тужилаштву да превлада добра воља.

Мартиновиц је поручио да неце допустити да Србија постане фашистичка држава.

Према његовим речима, грађани који су дошли да им дају подршку спонтано су се окупили да пруже подршку у борби за владавину права.

Народна посланица СНС Сандра Божић одлучила је вечерас да испоштује молбу председника странке Александра Вучића и прекине штрајк глађу који је започела у недељу са својим страначким колегом Александром Мартиновићем.

Божић је испред скупштине рекла новинарима да тешка срца доноси ту одлуку, јер је борба у коју је ушла са својим страначким колегом искрена и да се тиче будућности Србије.

Рекла је да по броју окупкјених присталица СНС испред скупштине, којих је према њеним проценама, било више од 6.000, Србија спада у ред пристојних земаља и не прихвата никакве фасистичке појаве.

Апеловала је поново на тужилаштво да реагује у случају напада који је окарактерисла као покушај убиства посланика Маријана Ристичевића по наредби Драгана Ђиласа.

"Испоштоваћу молбу свог странчког шефа и прекинућу штрајк глађу, искрено солидарисаћу се са колегом Мартиновићем, потрудићу се да учествујем што више у његовој борби колико год она трајала, а напомињем да нам је заиста битно да институције у овој држави реагују и раде онако како би то требало да раде по Уставу и законима", казала је Божић и додала да независно судство треба вратити тамо где му је и место.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести