Брнабић: Ђукановић заробљен у 90-тим, Србија му изговор...

БЕОГРАД: Србија се ни на који начин не меша у унутрашња питања Црне Горе и ни на који начин није утицала на изборни процес у Црној Гори, поручила је председница владе Ана Брнабић у одговор на оцене које је изнео председник Црне Горе Мило Ђукановић, за које Брнабић каже да су политичке фразе о наводној угрожености Црне Горе, којом се Ђукановић изговара, уместо да се фокусира на стварне потребе и проблеме својих грађана.
 Premijerka Ana Brnabić  Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Као председница Владе Републике Србије осећам обавезу да реагујем на ставове које је о Србији и председнику Александру Вучићу изнео председник Црне Горе и ДПС-а, јер је у питању покушај политичке обмане коју Ђукановић користи како би објаснио узроке изборног резултата његове странке, истиче Брнабић у саопштењу које је објављено синоћ.

Она указује да је председник Србије Александар Вучић у протеклих осам година мање пута поменуо Црну Гору и Мила Ђукановића, него што је Ђукановић само у овом једном интервјуу поменуо Србију и председника Вучића, и то сваки пут, као и толико пута раније, у негативном контексту.

Србија се ни на који начин не меша у унутрашња питања Црне Горе и ни на који начин није утицала на изборни процес у Црној Гори, истиче премијерка и додаје да је то чињеница коју Ђукановић не може да спори.

Нема говора о томе да је Црна Гора на било који начин угрожена од стране Србије, и више је него јасно да је Ђукановић заробљен у политичким фразама које је годинама користио како би лажним причама о угрожености Црне Горе стицао политичке поене уместо да се фокусира на стварне потребе и проблеме својих грађана, наводи се у саопштењу.

Србија, истиче Брнабић, жели најбоље могуће односе с Црном Гором и свим земљама у региону.

Србија је, додаје, посвећена изградњи стабилног, повезаног и сигурног Балкана.

Управо је то разлог због којег је председник Вучић покренуо инцијативу „малог Шенгена", како би земље региона економски сарађивале у интересу свих грађана, подсећа премијерка и додаје:

То је најбоља одбрана од свих политика и политичара који не могу да искораче из 90-их година прошлог века. Однос према овој инцијативи коју, нажалост, Црна Гора до данас није прихватила, јасно осликава ко је посвећен питањима заједничке будућности, а ко своју политичку позицију гради на проблемима из прошлости, оцењује председница српске владе.

Србија спремно пружа руку свакој идеји која ће довести до побољшања животног стандарда, отварања нових радних места, изградњи извесније и сигурније будућности за све грађане овог нашег дела Европе, у нади да ћемо сви врло брзо постати чланови Европске уније. То је оно што желим да поручим Ђукановићу, грађанима Црне Горе и грађанима Србије, закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести