Брнабић и Скот о проширењу сарадње, Косову, дијалогу...

БЕОГРАД:  Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором САД Кајлом Скотом о недавној посети САД и могућностима проширења сарадње, пре свега, у области економије. 
Brnabić i Skot  Foto: Tanjug/video
Фото: Брнабић и Скот  Фото: Танјуг/видео

Брнабић је истакла да је посета САД уверила да постоји велики потенцијал за проширење сарадње на пољу образовања и науке и иновација у пољопривреди. 

Као добар пример навела је резултате договора са представницима компаније НЦР, која годинама послује у Србији, о изградњи кампуса у Београду и проширењу пословања у нашој земљи. 

Нагласила је да је изузетно важно да су инвеститори попут НЦР задовољни пословањем у Србији и спремни за сарадњу са образовним институцијама јер се, како је навела, реформа економије заснива на знању и иновацијама.

У разговору је било речи и о ситуацији на Косову и Метохији, при чему је премијерка нагласила да је неопходно да Приштина укине таксе којима се крше одредбе ЦЕФТА, како би се наставио Бриселски дијалог и тражење компромисног решења, а амбасадор Скот је подсетио да Сједињене Америчке Државе континуирано позивају власти у Приштини да укину таксе на робу из Србије наглашавајући да су оне препрека дијалогу. 

Он је додао да САД подржавају напоре Београда да нормализује односе са Приштином и да су спремне да помогну у постизању одрживог решења, које би омогућило стабилност и напредак целог региона. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести