Брнабић: Влада средином октобра

БЕОГРАД:  Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће наредна седмица бити кључна за формирање нове Владе Србије и додала да верује да ће она бити формирана средином октобра.
Ana Brnabić/Fonet/Slobodan Miljević
Фото: Ana Brnabić/Fonet/Slobodan Miljević

"Верујем да ће наредна недеља бити кључна за формирање нове владе, председник је ту у земљи, нема потребе за разговорима у иностранству", рекла је Брнабић и подсетила да је председник био у Вашингтону, Истанбулу, требало је да иде и у Брисел ....

Наредне недеље ће разговрати са потенцијалним патнерима, са свим парламентарним странкама које су прешле цензуз, рекла је Брнабцих за ТВ Пинк и додала да верује да ће након тога средином октобра бити формирана влада.

Брнабић: Можда нећемо ни имати пад БДП

Има назнака да ове године уопште нећемо имати пад Бруто друштвеног производа, што би био огроман успех, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.Она је гостујући на ТВ Пинк најавила да ће крајем октобра бити завршен Дата центар у Крагујевцу који ће, како је рекла, бити најмодернији у Европи.

У октобру ће, рекла је премијерка, бити завршена и отворена и вишенаменска лабораторијска ламела у Нишу у саставу тамошњег Електронског факултета.

„То ће створити услове за младе да остају у нашој земљи“, истакла је она.

Брнабић: 15.000 радних места за младе

За програм Моја прва плата се пријавило 9.648 компанија али пошто податке још процесуирамо, очекујем да тај број премаши 10.000, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Гостујући на ТВ Пинк она је рекла да то значи око 15.000 радних места за почетак пословних каријера младих људи, али да се очекује да ће број радних места огласених преко програма Моја прва плата, бити и већи и да ће износити око 17.000.

Влада Србије је, подсетила је она, у овај програм уложила две милијарде динара.

Брнабић о нападима на свог и председниковог брата

Премијерка Ана Брнабић позвала је данас Савет Владе Србије за борбу против корупције да изнесе доказе поводом напада на брата председника Србије Андреја Вучића, а Јелисавету Василић да поднесе оставку на чланство у том телу због недостатка чињеница за оптужбе које износи у вези куповине земљишта у Војводини.

"Молим Савет да се изјасни, да изађе са именима, о коме је причала Василић, ко су паори, где је земљште или да жена лепо поднесе оставку и и каже претерала сам, толико сам политички необјективна, толико сам непристрасна пошто сам директно оптужила Андреја Вучића, а нема ниједан једини доказ, ни име, ни парцелу. Морално је да поднесем оставку", рекла је Брнабић коментаришући изјаву Василић "сви су ми рекли да је он власник свега''''.

Брнабић је навела да управо тај напад члана Савета, та, како је рекла флоскул којом је Василић изашла у јавност, парадигма бесмислености напад на Андреја Вучића, а које су "део политичког манира" напада на чланове породица, међу којима је и њен брат, за кога су се, како наводи, потрудили да "нађу неке доказе".

Речи Василић морају да имају тежину, рекла је Брнабћ и додала да није довољно рећи "ко год дође од војвођнаских паора каже да је Андреј главни у куповини земљишта и да све иде преко њега".

Коментаришући нападе на свог брата, премијерка је рекла да Мариника Тепић опет "ментално детонирала" и да ће то опет коштати грађане.

"Непосредно је напала мене и мог брата, а посредно страну - пољску, европску компанију", рекла је Брнабић и подсетила да је њен брат само један од запослених у компанији Асеко која има 25.000 запослених.

Сада морамо да објашњавамо инвеститорима да они нису легитимна мета напада, рекла је Брнабић гостујићи на ТВ Пинк.

"Асеко, да ли је могуће да је добијао више послова, да ли је могуће ако правите бољу економску атмосферу, ако све расте ... фирме имају више послова, наравно могао је и тај Асеко", рекла је Брнабић и додала да од 2016. Асеко бележи раст од 18 осто.

Рекла је да је замолила Савет да се посебно бави Асеком због њеног брата, али су јој рекли да ту нема ништа спорно.

"Да су били искрени и да су желили да кажу праву истину, извукли би раст прихода већине ИТ компанија у Србији и видели да Асеко има стопу раста међу најнижим од 2016. до данас", рекла је и подсетила на команије које су расле 74 и 166 одсто, али и 2.268 а чија имена није навела "због политичког контекста у коме говори".

Извоз читавог ИТ сектора од 2016. до данас порастао је 92 одсто, рекла је Брнабић и додала да сви ти напади, говоре да опозиција нема ништа конкретно да замери на раду, јер нећемо имати ни пад БДП-а 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести