Брнабић на донаторској вечери у Бањалуци

БЕОГРАД: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествоваће на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”, у недељу, 23. децембра, у 17 часова у Банском двору у Бањалуци.
ana brnabic
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саопштењу из кабинета премијерке Брнабић, Влада Србије донела је одлуку да Републици Српској поклони 250.000 евра за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију деце с поремећајима кретања.

С председницом Владе Србије, на донаторској вечери учествоваће и министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Заједно с председавајућим Председништва БиХ и председницом РС Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић, и министрима Владе РС они ће разговарати на донаторској вечери с грађанима који буду дали свој допринос позивањем хуманитарног телефонског броја.

Ана Брнабић учествује другу годину заредом на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”. 

Прошле године, Влада Србије донирала је идентичну суму као и ове, а тада прикупљена средства била су намењена за Фонд солидарности за дијагностику и лечење обољења, стања и повреда деце у иностранству, додаје се у саопштењу.

Донаторско вече одржава се од 2010. године у циљу помоћи деци с разним обољењима и потешкоћама у развоју.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести