Брнабић на пријему код Трампа, захвалност за разумевање

ЊУЈОРК: Премијерка Србије Ана Брнабић присуствовала је у понедељак увече у Њујорку пријему који је приредио председник САД Доналд Трамп, уочи почетка генералне дебате на заседању Генералне скупштине УН.
ana brnabic
Фото: Tanjug

Председница српске владе се нашла међу око 200 светских званичника који су бар на кратко разговарали с Трампом.

Не могу да кажем да сам имала времена за неки дугачак разговор, али сам му се захвалила за једно ново разумевање Србије и једну отвореност према Србији, да се разуме наш став и да се чује наš глас, казала је Брнабић.

На пријему је, навела је премијерка, било пуно познатих лица и партнера, старих савезника и представника земаља с којима још имамо отворена питања.

Било је јако занимљиво и корисно бити на једном месту са свим тим људима, казала је Брнабић.

Пријем је била прилика да се видим са свим предводницима делегација, било је корисно и занимљиво. Разговарала сам са председником ЕК Жан Клодом Јункером, премијером Белгије, председницима Кипра и Аустрије, пријатељима из региона, пре свега премијером Бугарске Бојком Борисовим, навела је премијерка.

Она је нагласила да је јако важно и дивно „видети да Србија заслужује једно ново поштовање у свету“, те да се препознају напори председника Александра Вучића да изгради миран и стабилан регион.

Прво питање увек је дијалог Београда и Приштине, али и реформе у Србији и добри економски резултати. Увек је лепо представљати Србију, казала је Брнабић, најављујућу да је данас чека напоран дан, отварање Генералне скупштине и пријем код генералног секретара УН Антонија Гутереша.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести