Брнабић: Наш посао је да радимо у интересу грађана Србије

ШАБАЦ: Премијерка Ана Брнабић поручила је вечерас грађанима у Шапцу, у оквиру кампање Будућност Србије, а у склопу посете Мачванском округу, да председник Србије Александар Вучић и она свој посао раде само и искључиво у интересу грађана Србије и за бољу будућност свих.
ana brnabic, Fonet
Фото: FoNet

Брнабић је навела да су свесни и да их није срамота да признају да не знају све најбоље, те да из тог разлога свакога дана уче и то од најбољих.
Градимо и градићемо и даље свакога дана. Наш посао је да радимо, да учимо и да радимо искључиво у вашем интересу, истакла је Брнабић.

Према њеним речима, цела Србија и Мачвански округ имају велики потенцијал - минерал јадарит који је откривен у Србији у руднику у тој области.
Како је истакла, потребно је бити паметан и заштити и природна богатства Србије, која ће грађанима омогућити бољу економску будућност.
Захваљујући се грађанима што су се окупили у великом броју, Брнабић је истакла да јој је драго што током кампање може да свакога дана каже шта је то што су јуче урадили и подсетила да је јуче акредитована лабораторија за млеко, која је важна за све нас, јер ћемо, каже, сви имати добар квалитет млека, што ће се десити и са месом, воћем и поврћем од лета ове године.

Ми смо то урадили, а на томе се у Србији ради од 2003. године. До 2008. и ишло је некако, али тада је заустављено до 2012. године, а зауставио је тадашњи министар пољопривреде Душан Петровић, казала је Брнабић.
Навела је да је лабораторија за млеко важна јер обезбеђује и фер и квалитетнију конкуренцију за пољопривреднике на тржишту, те зато што се за то користе средства из ЕУ ИПАРД фондова, са којима би, да је пре 10 година узет тај новац, данас пољопривреда изгледла много боље.

Да је Петровић тада завршио посао пољопривреда би данас у Србији била у много бољем стању. Али нема везе, све што они нису урадили, ми ћемо урадити и наставићемо да градимо, истакла је премијерка.
Подсетила је и да је јуче на управљање француској компанији ВАНСИ предат аеродром у Београду и да је за ту инвестицију заслужан председник Вучић, као и за Етихад.

У наредних 25 година ВАНСИ ће уложити милијарду и 500 милиона у београдски аеродром, рекла је Брнабић и истакла да не треба веровати онима који причају да је аеродром продат.
Аеродром остаје наш, нисмо продали, ово је концесија, немојте да верујете онима који причају другачије, то је за управљање у наредних 25 година. Аеродром остаје у власништву Републике Србије, истакла је премијерка.
Брнабић је навела да садашња власт подржава велике инвеститоре, али и мале породичне фирме, предузетнике, који ће отворити посао за себе и још двоје или троје људи.

Како је навела, подршка малим предузећима пружена је кроз државни програм у оквиру којег су од 1. октобра прошле године уведене посебне порески подстицаји за младе, а који подразумева да у првих годину дана након покретања бизниса држава не узима од њих порез.
То је одговорна држава, то је оно каква је Србија данас, истакла је председница владе и додала да јој је посебно драго што су улагали у Мачвански округ у отварање фабрика, али и у системе за наводњавање, који су коначно почели да се граде.

Изнела је податак да је 2012. године од укупног пољопривредног земљишта у Србији само три одсто било покривено системима за наводњавање.
Ми смо сада покренули 14 нових пројеката, а један од њих је регионални систем за наводњавање у Мачви, у који је уложено више од четири милиона евра за 10.900 хектара и наставићемо даље, казала је Брнабић и додала да је Петровић као министар најављивао системе за наводњавање, али да од тога није било ништа.

Премијерка је нагласила и да јој је председник Вучић небројено пута рекао да брине о Мачви и грађанима тог округа, како би остали на својим огњиштима и додала да су много урадили и за Мачву, Крупањ, Лозницу, Мали Зворник...
"Знате и ви и ја шта ће нам рећи и вечерас. Рећи ће нам - урадили смо много за Мачву, али нисмо урадили довољно, морамо више, брже, јаче, закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести