Брнабић с европарламентарцима о изборима, референдуму...

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је с посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу посланицима Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и бившим посланицима Кнутом Флекенштајном и Едуардом Куканом о недавном референдуму о уставним променама и саслушала њихове сугестије у вези са изборима који се у Србији одржавају почетком априла.
brnabic
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljevic/ bs

Саговорници су премијерки Брнабић честитали на успешној посети Бриселу, као и на плодотворној сарадњи током међустраначког дијалога.

Њихова заједничка оцена је да су априлски избори веома важни за дал?и развој демократије у Србији и да је у том смислу значајно да се примени договорено, али и да су спремни да, уколико и даље има простора и потребе за њиховом помоћи, то и учине с обзиром на то да њихове експертизе стоје на располагању Влади Србије. Унапређење предизборне атмосфере је једнако важно, уз настојање да се благовремено дође до конкретних резултата, сматрају европарламентарци.

На састанку је било речи и о начину престављања странака током предизборне кампање у програмима јавног сервиса и о обуци посматрача који ће бити на бирачким местима.

Премијерка је пренела европарламентарцима да је њихова мисија била успешна, што, каже, потврђује чињеница да ниједна странка неће бојкотовати изборе, а да резултати референдума показују да је Србија решена да настави реформе у складу са својим стратешким избором за приступање Европској унији. Брнабић је закључила да је независност правосуђа један од стубова демократије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести