Брнабић: Скандалозна изјава Раде Трајковић

КРАЉЕВО: Премијерка Србије Ана Брнабић сматра да је изјава Раде Трајковић, у којој је она оптужила Србију за државни тероризам, скандалозна.
brnabic miting
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

"Не знам у којој другој земљи би се тако нешто дешавало, да без икаквих доказа, паушалним тврдњама оптужите председника Република за такву неку ствар. Потпуно супротно здравом разуму", изјавила је премијерка у насељу Рибница.
Према њеним речима, од "монструозног убиства" Оливера Ивановића најмање су имали да профитирају председник Србије Александар Вучић, Влада и Српска листа, додајући да је ситуација "управо супротна".

"Дакле, избори су прошли, Српска листа је тамо победила, разговарали смо са Оливером Ивановићем и није постојао ниједан једини разлог да ми на било који начин угрозимо живот Оливера Ивановића. Управо супротно. Нама је у највећем интересу стабилност на Косову и Метохији, поготово зато што су тамо Срби по први пут јединствени и сложни. То (убиство) је било у интересу свих, сем председника Републике,Владе и Српске листе коју она индиректно оптужује", рекла је Брнабић коментариšући изјаву Раде Трајковић.

Она је позвала Трајковићеву да изнесе доказе о томе како то "Александар Вучић опструира истрагу", како она твди.
"Она хоће да каже да пошто је он опструише, Приштина је спроводи? Стварно срамота. Навикли смо на свакојаке изјаве из дана у дан. На крају крајева, грађани ће одлучити о свему томе", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести