Брнабић: Демократске протесте СзС претворио у насилне

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић каже да јој се не допада атмосфера у српском друштву и да јој је жао што је демократске и грађанске протесте “Један од пет милиона” преузео Савез за Србију и претворио у насилне. 
Ana Brnabić  Foto Tanjug/ vlada Republike Srbije/ S.  Miljevic
Фото: Ана Брнабић Фото Танјуг/ Влада Републике Србије/ С Миљевић

Она каже да друштво у Србији није подељено, иако мања група окупљена око дела опозиције, око Савеза за Србију позива на насиље  и физичко и вербално,  те да они стварају атмосферу подељености.

Имамо две стране, једна чини 90 одсто грађана и једну од 10 одсто, рекла је Брнабић за ТВ Прва и захвалила се “толерантној” већини грађана који су схватили да је важно да Србија буде стабилна, нормална и пристојна земља. 

У реду је да се протестује, ми смо демократска земља, али немојте да позивате на насиље. Жао ми је што је Савез за Србије преузео поротесте “Један од пет милиона” и извео из оквира да они буду демократски и грађански и довео до тога да буду ненасилни, закључила је она.

Став Србије јасан - ПР да повуче таксе, па дијалог

Да би се наставио дијалог Београда и Приштине, Приштина мора да повуче одлуку о таксама, изјавила је премијерка и подсетила да је став Србије по том питању јасан и неће се мењати,

То је минимум што можемо да тражимо. Србија је прошле недеље дала још један огроман сигнал колико нам је важна регионална сарадња тиме што смо, и поред тога што Приштина не поштује Цефта споразум, потписали роминг споразум, јер је он вазан за грађане, привреду и регионалну сарадњу, рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Упитана шта очекује од састанка у Немачкој 29. априла, она је рекла да је занима да чује шта европски званичници имају да кажу на ту тему.

Што се мене тиче, као председнице Владе, став Србије је јасан и неће се мењати- да би се наставио дијалог, Приштина мора да повуче одлуку о таксама. Хајде да видимо да ли је могуће да  они још једном пробају да наговоре Приштину и направе притисак да повуче такву нецивилизацијску одлуку, а онда ћемо свакако наставити дијалог, рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести