Брнабић у посети Џеђанг провинцији

ШАНГАЈ: Премијерка Ана Брнабић наставиће посету Кини обиласком Џеђанг провинције, једне од привредно најразвијенијих, у којој су смештене неке од важних кинеских компанија.
brnabic
Фото: Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Predrag Vučković

Премијерка Србије разговараће са руководством и представницима привредне коморе провинције Џеђанг, а обићи ће и неколико компанија, међу којима “Hikvision – High tech company”, Алибаба група, као и “high tech ” парк “Dream town ”.

Подсећамо, Брнабић је говорила на свечаном отварању Кинеског међународног сајма извоза Експо, уз предсенике Кине и Француске и премијере Грчке и Јамајке.

У свом обраћању је поручила да се привредни раст и развој у 21. веку могу постизати искључиво у сарадњи са другим државама, а не на њихов рачун, те истакла да је Србија јасно и недвосмислено направила свој избор - пут мира и сарадње и пут општег и заједничког просперитета.

Затим је, у току дана одржала предавање студентима Ђаотонг Универзитета у Шангају, а други дан посете српске делегације у Шангају је завршен Српско-кинеским пословним форумом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести