Чанак: Војводина није проблем, Војводина је решење проблема

СУБОТИЦА: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ), Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) и Војвођанска партија усвојили су вечерас, на седници председништава ове три странке у Суботици, Меморандум о будућности Војводине, којим, како је саопштено, снажно наглашавају демократску и проевропску опредељеност.
nenad canak tanjug
Фото: Tanjug

Непосредно пред почетак седнице, председник ДСХВ-а Томислав Жигманов рекао је новинарима да је његова странка, као најзначајнија политичка странка Хрвата у Војводини, препознала интерес да учествује у формирању озбиљне, модерне и проевропске политичке алтернативе.

"Нама је стало да будемо грађани државе која ће бити постављена на модеран начин, то значи децентрализована, где ће и аутономија Војводине бити у пуном капацитету и која ће радити на европским интеграцијама", истакао је Жигманов.

Како је наводи у саопштењу ЛСВ, председник Војвођанске партије Александар Оџић оценио је да је Војводина данас "обесправљена, опљачкана, понижена".

"Војводини је потребно вратити политички и економски суверенитет, а грађанкама и грађанима Војводине достојанство и право на нормалан живот. Зато је важан Војвођански фронт, зато је важно да смо заједно и вечерас овде у Суботици", истакао је Оџић.

Лидер ЛСВ Ненад Чанак истакао је да се последњих 30 година говори да није време да се говори о Војводини и да има пречих и важнијих ствари.

"Овде смо се окупили да кажемо да је време и да ако није сада неће бити никада. И ако то питање ми не поставимо, неће га нико поставити. Војводина није проблем, она је питање. Она није проблем, она је решење проблема. Мултинационална, мултикултурална, богата и развијена Војводина значи богату и мултикултуралну Србију" истакао је Чанак.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести