ЦГ: Мандићу и Кнежевићу онемогућен одлазак у Србију

ПОДГОРИЦА: Лидерима Демократског фронта (ДФ) Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу данас је, на граничном прелазу Рожаје, онемогућено да напусте територију Црне Горе како би у Нишу присуствовали обележавању 20 година од НАТО бомбардовања, саопштено је из тог политичког савеза, преноси РТЦГ.
1
Фото: Youtube Printscreen

Наводи се да је требало да они присуствују обележавају годишњице на позив председника Србије Александра Вучића.

Из ДФ су казали да, иако је решењем Вишег суда Мандићу и Кнежевићу дозвољено да са личном картом могу напуштати територију Црне Горе, данашњом бруталном опструкцијом Министарства унутрашњих послова послата јасна порука да они не смеју да буду у Србији.

Из тог савеза су навели да полицајцу, који се представио као главни на том граничном прелазу, није значило ништа то што је у систему јасно препознао да су Мандић и Кнежевић недавно већ два пута напуштали Црну Гору и враћали се.

"Већ је након одлуке да се Мандић врати назад ''изненада'' имао резултате провере и рекао да могу слободно да наставе пут за Србију. Било је очигледно - да су лидери ДФ одлучили да чекају да би то потрајало више сати и тек кад би одлучили да се враћају назад сачекао би их исти договорени сценарио", наводи се у саопштењу.

Указује се да такав однос црногорског режима према двојици лидера опозиционих парламентарних странака и политичким представницима српског народа најбоље говори о карактеру и бахатости тоталитарне државе, “која је чак и на данашњи дан учинила све у циљу покушаја да обезвреди и опогани светла и болна сећања на бројне невине жртве НАТО агресије".

"Време ће врло брзо показати да ли се овом бедном и силеџијском акцијом покушаја понижења лидера ДФ управљало из самих Рожаја или из Подгорице из кабинета министра (Мевлудина) Нухоџића", поручили су из ДФ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести