Човић: Разговараћу с Вучићем о свим отвореним питањима

БЕОГРАД: Хрватски члан Председништва Босне и Херцеговине и домаћин политичког и економског скупа у Мостару Драган Човић изјавио је да ће с председником Србије Александром Вучићем разговарати о свим темама које су остале недовршене и о томе како појачати привредну сарадњу.
covic vucic
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Председник Србије Александар Вучић и 60 српских компанија учествоваће сутра на Међународном сајму привреде у Мостару. За данас су планирани сусрети са домаћином Драганом Човићем.

У изјави за РТС, Човић је рекао да очекује много од сајма у Мостару и да је радостан да је на 21. сајму земља партнер Србија. 

Једна велика захвалност председнику Вучићу који је прошле године, када смо били заједно овде, прихватио да Србија буде земља партнер. То за нас значи много, ово је једна од најснажнијих у организацијском и сваком другом смислу, од броја излагача и броја земаља које учествују, сајамска манифестација оштег типа, рекао је Човић.

Уз велики број излагача из Србије и БиХ, не само у економском смислу, везе које нам требају могу се најдиректније градити кроз односе и наступ Србије као земље партнера, истакао је Човић.

Очекивања су висока а све што је до сада урађено показује да ће бити испуњено до краја, каже Човић.

Како наводи РТС, друга два члана Председништва БиХ Младен Иванић и Бакир Зетбеговић неће бити на сајму у Мостару. 

Човић каже да су они позвани на отварање сајма у уторак ујутру, али је Иванић је ван земље. Човић каже да није инсистирао да други колега дође, да не би имали асиметрију у организацији.

Чини ми се да ће сутра бити довољан број гостију из БиХ и свих суседа, што је пракса сајма, председник (Филип) Вујановић, председник Владе Хрватске и земља партнер. Специјални гост је председник Владе Бугарске као земље која председава ЕУ, рекао је Човић.

Говорећи о сусрету с председником Србије, Човић каже да, од када је упознао Вучића, сарадња је изврсна и док је био у другим улогама, као и данас када је председник државе.

Разговараће се о свим темама које су остале недовршене упркос покушајима задњих годину дана да се убрза динамика решавања свих отворених питања између БиХ и Србије и како појачати привредну сарадњу. Тржишна размена се може евидентно дигнути у оба смера, сматра Човић.

Верујем да је и на политичком плану нужност континуитет наших разговора, разговори наших чланова Председништва са председником Србије, тако и на нивоу председника влада, појединих ресорних министарстава, питање граница Србије и БиХ постаје стартешко питање БиХ и треба га окончати, јер би увелико помогло и БиХ, а и Србији, истакао је Човић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести