Дачић: Циљ на изборима - преко 11 одсто

БЕОГРАД: Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да његова странка има партнерске односе са Српском напредном странком, да су током осам година заједничког владања имали коректне односе, али да је циљ СПС на предстојећим изборима да освоји преко 11 одсто гласова.
dacic sps
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

На питање Н1, где је синоћ гостовао заједно са Чедомиром Јовановићем, да ли има нешто лоше у ономе што ради Српска напредна странка, Дачић је казао да је њихов циљ да имају разумевање у дискусијама о стратешким стварима, што је, како је навео, у значајној мери и постигнуто.

Ја не кажем да имамо исте ставове о свему, али поштујем што постоји спремност да се разговара, нагласио је Дачић.

Коментаришући актуелну опозицију, Дачић је казао да у Србији сада постоје политички субјекти који заједнички наступају кроз СзС, где постоје странке попут ДС, које су за европске интеграције и оне попут Двери, које говоре против ЕУ.

Када оне које бојкотују изборе оду у Брисел, од њих тамо траже да им одговоре на питања о томе какав став имају о ЕУ, о дијалогу са Приштином и о решењу, а они на све то кажу да смо ми издајници, каже Дачић.

Казао је да се његова странка разликује по многим питањима од опозиције и да у томе нема ништа спорно.

Ја немам намеру да се тиме бавим, хоћу да се бавимо политиком, јавност треба да буде упозната са идеологијама и политикама, а не да водимо ''пљувачку'' кампању. Имамо могућност да направимо искораке на политичком плану, нагласио је Дачић и додао да је и Драган Ђилас подржавао пројекат "Београд на води" док је био градоначелник, а и да је Вук Јеремић подржавао актуелну политику када је био кандидат за Генералног секретара УН.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести