Дачић на више скупова у УН 

ЊУЈОРК: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће на већем броју скупова који се одржавају у УН, са циљем представљања ставова Србије у вези са кључним питањима од међународног значаја, а данас ће бити на састанку о реформи УН којим ће председавати председник САД Доналд Трамп.
Ivica Dacic
Фото: Tanjug

 Генерална дебата редовног 72. заседања Генералне скупштине Уједињених нација одржава се од 19. до 23. септембра и 25. септембра 2017. године, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова. Дачић ће у Њујорку бити у саставу делегације Србије коју предводи председник Александар Вучић.

Министар Дачић учествоваће данас на Састанку на високом нивоу о реформи УН-а, којим ће председавати председник САД Доналд Трамп, као и на радном доручку министара спољних послова земаља Западног Балкана са комесаром ЕУ за политику суседства и проширење, у организацији Регионалног савета за сарадњу, 20. септембра. Истог дана учествоваће и на министарском састанку Покрета несврстаних земаља, као и у отвореној дебати Савета безбедности УН о реформи система мировних операција.

 Следећег дана, предвиђено је и његово учешће на неформалном ручку министара иностраних послова држава чланица Централно-европске иницијативе (ЦЕИ), у организацији Белорусије. Учешће на генералној дебати биће прилика и за реализацију бројних Дачићевих билатералних сусрета. Сусрети ће бити искоришћени за презентацију кључних спољнополитичких приоритета Републике Србије, посебно оних на плану европских интеграција и у вези са Косовом и Метохијом, истиче се у саопштењу. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести