Дачић о уговору опозиције: Испразан папир са звучним именом

БЕОГРАД:  Шеф српске дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић каже да је "уговор са народом" који је објавио део опозиције "испразан папир са звучним именом" у којем нема одговора на кључна политичка питања.
dacic, tanjug/T. Valic
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

"Сад су Ђилас и Јеремић били у ЕУ, знате шта су их питали? Став око европских интеграција и Косово. Ништа нису рекли. Исто као што ништа не пише у уговору са народом", приметио је Дачић.

Он је додао да се "све своди на то да Вучић не може да оде на изборима, мора да оде путем вешала или путем улице. "Силеџијство је једно, политика је друго", рекао је Дачић за ТВ Прва.

Слично је, подсећа, објавио и ДОС и упитао се да ли се данас неко сећа ко је био у ДОС-у и шта је писало у том папиру.

"Што се тиче протеста, протести су једно, а друга ствар су они који хоће да искористе протесте и да тиме покажу да имају подршку за неку своју политику - Ђилас, Јеремић, Обрадовић...", рекао је Дачић.

Како је рекао, они између себе не могу да направе консензус, прво им треба унутрашњи дијалог. 

Када је реч о председнику ПСГ-а Сергеју Трифуновићу који је навео да се Дачић "плаши да коментарише протесте", лидер СПС-а оцењује да је то једна "безобразна изјава".

"Испало је да малтене да ја опструишем Вучића. Наравно да то није истина", рекао је Дачић и упитао што би се удруживао са неким ко нема шансе да икада дође на власт.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести