Дачић: Оно што Курти говори нема везе са реалношћу

БЕОГРАД Народне скупштине Србије Ивица Дачић сматра да Србија треба да буде стрпљива и да стално истиче своју опредељеност за дијалог са Приштином, без обзира на то шта говори премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Сви знају да оно што Курти говори нема никакве везе са реалношћу, да је то потпуно ван агенде дијалога и да је све усмерено на то да се не вратимо на суштину приче - а то је испуњавње онога што је потписано - формирање заједнице српских општина и дијалог за долазак до политичког решења за проблеме на Косову и Метохији", рекао је Дачић Танјугу коментаришући јучерашње преговоре у Бриселу.

Председник Скупштине Србије је додао да очекује да ће се сада видети која страна опструише долазак до неког решења кроз преговоре.

"Веома је важно да је Србија била конструктивна и да показује добру вољу и веру да настави дијалог, јер овакво понашање Куртија и приштинске делегације има за циљ да опструише ове разговоре и да их обесмисли, да се више не воде било какви разговори , већ да се само иде на притисак на Србију да призна независност Косова", каже Дачић.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести