Дачић: Опозиција жели опструкцију и бежи од избора

БЕОГРАД: Шеф српске дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је данас да понашање Бошка Обрадовића у парламенту показује да је циљ Савеза за Србију опструкција рада парламента и свих напора Владе Србије.
dacic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Дачић је у парламенту рекао и да свуда у свету опозиција тражи изборе, а да само у Србији бежи од њих јер, како оцењује, лидери тих странака знају да би резултати на изборима били поражавајући за њих.

Он је рекао и да је СзС прво тражио да се укине ванредно стање, а да се сада противи укидању ванредног стања.

Додао је и да нико из власти није помињао децу опозиционара, али да јесте било напада на сина предедника Србије Александра Вучића.

"То нису двоструки стандарди, то је показатељ да за Вучића нема стандарда и да је могуће да се њему прети", рекао је Дачић.

Марјановић:Обрадовић и Тепић показали деструктивност СзС

БЕОГРАД: Заменик шефа одборничке групе СНС Радослав Марјановић оценио је да су Бошко Обрадовић и Мариника Тепић данас још једном показали "бесмисао и деструктивност" Савеза за Србију који, како каже, нема ништа да понуди грађанима сем позива на насиље, инциденте и бескрупулозне измишљотине.

"Док Бошко Обрадовић прави циркус у Народној скупштини, чији рад бојкотује али благајну не, и позива на пуч војске, полиције и служби безбедности Мариника Тепић, која такође бојкотује рад Народне скупштине али благајну не, наставља да износи бескрупулозне измишљотине. Да се поступало по идејама Ðиласове Маринике, Тужилаштво и МУП би вероватно хапсили данас коке носиље у Моровићу", навео је Марјановић у саопштењу.

Он је оценио да су у питању лицемери који никако да објасне конкретне чињенице које указују на блискост функционера Савеза за Србију са нарко-дилерима.

"Бошко и Мариника ћуте на хапшење свог страначког колеге и блиског Ðиласовог сарадника Милутина Бакића који је ухапшен због шверца 66 килограма марихуане. Бошко и Мариника ћуте о Новаку Филиповићу, Мариникином блиском пријатељу из Панчева, који је такође ухапшен због диловања дроге", констатује Марјановић.

Он пита и зашто ћуте о потпредседнику Народне странке у Лајковцу који је ухапшен са кокаином, зашто ћуте о куму Бошка Обрадовића, Младену Новаковићу званом Тоцило, који је ухапшен са 77 килограма хероина и зашто ћуте о Ðиласовом шураку Дабовићу који је завршио у затвору јер је ухапшен са неколико килограма кокаина, али, како напомиње, то није спречило Ðиласа да га редовно обилази у затвору.

"Да ли ћуте јер се функционери Савеза за Србију налазе на сликама са ухапшеним нарко-дилерима или због тога што се новцем од продаје дроге финансира Савез за Србију? Никако да грађанима одговоре да ли постоји било који функционер у том пропалом СзС, а да није повезан са нарко-дилерима", упитао је Марјановић.

"Узимајући у обзир ко су први сарадници лидерима СзС јасно је да би доласком на власт у потпуности разорили државу и наставили да пљачкају. Због тога су спремни на све, па чак и да покушају без подршке народа и без избора да се дочепају власти и фотеља", закључио је он, саопштио је Градски одбор СНС.

Божић: Обрадовић на најсрамнији начин унизио Скупштину

БЕОГРАД: Бошко Обрадовић је на најсрамнији начин унизио Дом Скупштине, прекинувши седницу и тражећи насиље, изјавила је данас народна посланица Сандра Божић поручивши му да је све што је рекао новинарима могао да каже и легитимно у пленарној сали.

Божић је на конференцији за новинаре у Скупштини подсетила Обрадовића да је посланик који има права, али и обавезем тврдећи да иза његовом "перформанса" стоји Драган Ðилас као једини налогодавац таквог понашања којем је место "само у циркусу".

Подсетила је да је недавно на конференцији за новинаре у Скупштини читала "срамне и монструозне поруке које се свакодневно шаљу деци председника Србије" и казала да смо после имали прилике да видимо "крокодилске сузе Драгана Ðиласа којем никада децу нису спомињали, нити им знају имена".

"Тако треба и да остане, а одговор Драгана Ðиласа је наступио одмах, јуче сте видели како је осудио напад на Вучићеву децу тако што је наставио као налогодавац да тражи даље нападе на Данила Вучића", казала је Божић.

Према њеним речима, у данашњем понашању Обрадовића, а чему је налогодавац Ђилас, могло се видети да им животи грађана нису важни.

Наводећи да ће се након расправе у Скупштини донети одлука о укидању ванредног стања, Божић је казала да се труде да Србија ниједног тренутка не буде ни један дан дуже у ванредном стању него што је потребно.

"Трудимо се да наставимо да се боримо за бољи економски напредак наших грађана и на добром смо путу да то постигнемо", казала је Божић и подсетила да Србија планира најмању економску штету од свих земаља у Европи.

Како је навела, важно је да се живот настави и да се што пре вратимо нормалном животу што, према њеним речима, Ðиласу и Обрадовићу не одговора јер је насиље једини њихов одговор политичким неистомишљеницима

"Пристојна Србија је поштовала мере и само зато ми данас имамо ситуацију у којој можемо да се похвалимо да број особа које су изгубиле живот јесте један од најмањих који се бележи и у региону и у свету", казала је Божић.

Она је навела и да су се стекли услови за укидање ванредног стања, односно да је шест критеријума СЗО испуњено и то преношење болести, капацитет здравственог система, ризицу су сведени на минимум у геронтолошким центрима, обезбеђено је да радна места функционишу са свим превентивним мерама, а и локалне заједнице су прешле на лакше мере.

"Данас бележимо број оболелих испод 1,8 осто и то је још један од показатеља да ванредно стање може да се укине, али неке мере ће морати да се задрже и мораћемо да се привикнемо да тако живимо", казала је Божић и додала да се уз поштовање свих мера креће са економским мерама и опоравком привреде.

Стефановић: Насиље је Обрадовићев политички програм

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је данас да је током инцидента у скупштини лидер Двери Бошко Обрадовић шутнуо једног полицајца, те оценио да је Обрадовићу и његовим политичким партнерима насиље једини политички програм.

„За разлику од Драгана Ðиласа и Бошка Обрадовића који сматрају да полиција, тужилаштва и судови треба да буду у њиховим рукама, баш као у време власти Демократске странке, када су њихови председници општинских одбора предлагали и постављали погодне, подобне и оне судије и тужиоце који ће служити режиму и њиховој политичкој странци, за време садашње власти судство јесте и биће независно, тужилаштво самостално, а полиција само на страни свога народа", каже Стефановић и примећује да некима то није јасно.

"Било да се ради о Бошку Обрадовићу, који је данас током акта насиља у парламенту ишао дотле да шутне полицајца, ваљда тиме показујући колико поштује ту професију и струку, било о осталим његовим саборцима", прецизира министар.

Шутирајући и физички се сукобљавајући са полицајцима, Обрадовић је, каже Стефановић, данас поново показао да је насиље којем прибегавају за њих једини начин да се дође на власт.

"Очигледно је једина ствар која мотивише Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и њихове политичке сараднике насиље. Било да се ради о премлаћивању новинарки испред ТВ Пинка, упада у зграду Народне скупштине, упада у зграду РТС-а, претњама и сукобима, насиље је једина политичка порука коју имају за грађане Србије и једини програм који нуде", наводи Стефановић у изјави за јавност.

Позивање на улицу и на сукобе очигледно је, сматра он, још један покушај Ђиласа и Обрадовића да атмосферу у нашем друштву доведу до таквих размера да се грађани обрачунавају једни са другима и да се физичким насиљем решавају ствари на улици.

Уверен је, каже, да грађани Србије никада то неће дозволити, као ни повратрак на власт тајкуна, милијардера и милионера који су своја богатства стекли управо пљачкајући земљу.

"Уверен сам да грађани неће повратак тих људи на власт и повратак у оне године у којима смо губили радна места, фабрике, у којима је наша привреда систематски уништавана, а људска права кршена сваког дана", рекао је министар и позвао опозиционе политичаре да прекину са блаћењем српских и нападима на полицајце.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести