Дачић: Скупштина ускоро о Извештају ЕК о напретку Србије

Како је сапштено из парламента, Дачић је, на састанку са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабирцијем, рекао да ће ово бити први пут да се о Извештају о напретку разговара у пленуму.
Dačić i FAbrici Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и ФАбрици Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће, у договору са председником Србије и председницом Владе, у парламенту ускоро бити организована седница посвећена разматрању Извештаја Еворпске комисије о напретку Србије за 2020. годину.

Како је сапштено из парламента, Дачић је, на састанку са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабирцијем, рекао да ће ово бити први пут да се о Извештају о напретку разговара у пленуму.

Дачић је најавио је да ће након усвајања буџета бити посвећена посебна пажња наставку међустраначком дијалогу

Навео је да ће ускоро иницирати разговор са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента Дејвидом Мекалистером како би разменили мишљења о међустраначком дијалогу, темама које би он обухватио, учесницима и временском оквиру.

Дачић је нагласио да ће парламент својим радом и активностима настојати да на најбољи начин допринесе процесу европских интеграција Србије.

Каже да је парламент већ унео низ промена у свом раду које за циљ имају унапређење рада, а за које наводи да су у складу са препорукама из Извештаја Европске комисије о напретку Србије.

Дачић је саговорника упознао са тренутним активностима и приоритетима рада Скупштине Србије у предстојећем периоду и изразио спремност да током свог мандата ради на оснаживању улоге парламента.

Амбасадор Фабрици је истакао важност коју ЕУ придаје наставку међустараначког дијалога и поздравио спремност за његов скори наставак. Позитивно је оценио иницијативу да се Извештај Европске комисије о напретку Србија разматра у парламенту.

Фабрици је поздравио промене у раду које је Народна скупштина почела да спроводи и изразио спремност ЕУ да пружи сву помоћ и подшку за даље унапређење ефикасности рада парламента. Подвукао је и важност укључивања организација цивилног друштва у легислативни процес.

Амбасадор Фабрици је честитао председнику Народне скупштине Ивици Дачићу ступање на дужност и изразио уверење да ће добра сарадња остварна на месту шефа дипломантије бити настављена и на новој функцији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести