Дачић: Како је то мој надимак важан у борби против корупције?

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић позвао је вечерас Агенцију за борбу против корупције да се не бави небитним темама док им “милиони пролазе пред очима”.
ivica dacic, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ја се десет дана петљам зато што сте ми послали допис, а једно од ваших питања је који је мој надимак из детињства? Ја не знам зашто је то важно за борбу против корупције, а није вам тема 30 станова лидера политичких странака. Прочешљајте све, поручио је Дачић.

Он је додао да ће посланици прихватити извештај о раду Агенције за борбу против корупције за 2019. годину, али је и упитао да ли ће се из новина сазнавати ко колико има станова и фирми и докле ће о томе само да се дискутује.

Или је то можда задатак за вас из независних регулаторних тела. Ако није, не знам зашто смо вас онда бирали, констатовао је Дачић.

Он је изразио наду да ће следећи извештај Агенције бити конкретнији са бољим резултатима, јер је то, каже, кључна ствар да у политици имате чисте руке.

Председник Скупштине Србије је имао примедбу на плате представника независних регулаторних тела које су два или три пута веће од плате народног посланика.

Вероватно су законодавци сматрали да ћете тиме бити више независни и отпорнији на корупцију. Искрено речено, тај што има више пара сигурно ће бити више корумпиран него народни посланици, али то је сада моје приватно мишљење, рекао је Дачић.

Он је позвао представнике Агенције да “верују својим очима”, јер, како каже, богатство не може да се сакрије.

Посланици Скупштине Србије завршили си вечерас расправу о извештајима о раду више независних државних органа, а рад ће наставити сутра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести