Дачић: Србију, јаку и јединствену, нико више не може да уцењује 

БЕОГРАД: Скуп у оквиру кампање “Будућност Србије” у Београду је порука за све у свету и окружењу да је Србија јединствена и јака и да нико више не може да је уцењује да призна независност Косова или укине Републику Српску, поручио је лидер Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.
dacic miting
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Не помишљајте да Србију можете да уцењујете, да можда којим случајем мислите да је истина да је Србија слаба, нејединствена, па да зато вршите притисак да признамо Косово или да признамо да се укине РС. Нема предаје без обзира на притиске, рекао је Дачић у обраћању на скупу испред Дома Народне скупштине.

Он је рекао да тај скуп показује да Вучић ужива подршку народа, да је Србија стабилна и сложна, да жели мир и компромис, али и да је јака да штити своје итнересе.

Јаке Србије треба да се плаше само српски непријатељи, истакао је лидер социјалиста и додао да нико не треба да се “игра ватром”, јер Србима више нико не може да прети и да их напада.

Дачић је истакао и да греше они који мисле да је скуп у Београду порука за српску опозицију.

Знају ови из опозиције да немају шансе, то што Александар Вучић још није расписао изборе је доказ његове одговорности према Србији и државним и националним интересима. Он их штити од њиховог пораза и дебакла, рекао је Дачић и замолио Вучића да престане да их штити јер се, каже, ужелео избора.

Дачић је рекао да су сви у протеклих неколико недеља били сведоци да се из Београда и земље шаљу ружне слике насиља, претњи, упада у државне институције, РТС, те жеље неких политичких странака и појединаца да преко улице дођу до власти и изведу државне ударе.

Тако су каже, желели да пошаљу поруку из земље да су Срби слаби, нејединствени, да је држава на ивици хаоса, па су из међународне заједнице, са запада, долазили јачи притисци и ултиматуми, мислећи да ћемо се предати ако јаче притисну.
Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Лутовац имају западне и америчке медије, подршку западних земаља, имају све, само једно немају, народ, поручио је Дачић.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Истакао је да је Србија јака, да нико не може да доноси одлуке а да је не пита и да је много другачија од Србије од пре седам година.

Навео је да је земља избегла банкрот, да је животни стандард виши, као и да је ввише поштована у међународној заједници.

Показали смо снагу тиме што је 13 земаља у протеклих годну дана повукло признање Косова, за разлику од Јеремића и осталих у чије време је 83 земља признало Косово. У време наше власти више земаља је повукло признање у односу на оне које су признале Косово, што је доказ да можемо да се боримо против оних који су јачи, истакао је Дачић.

Додао је и да је до уједињења разједињеног народа дошло договором између њега и Вучића и осталих из њихове коалиције, јер су се, каже, ујединили и зведаши и партинзановци и партизани и четници они који су за исток и за запад, људи из Београда и из унутрашњости.

Дачић је рекао и да је простор испред Дома Народне скупштине мали за све који се залажу за бољу будућност Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести