Брнабић: Србија је једна, није подељена и овде је 

БЕОГРАД: Србија је јака и јединствена земља, и није подељена земља, поручила је премијерка Ана Брнабић ма митингу Будућност Србије и позвала грађане све грађане Србије  да ставе тачку на поделе, а пре свега на оне који нас, како је рекла, деле.
brnabic miting
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Запитала је зашто смо данас овде и поручила да, ако њу питате, онда она каже да смо се данас окупили овде да покажемо да Србија није подељена земља, није подељено друштво. 

Србија је једна јака јединствена, земља нормалних пристојних људи, у којој је важан град и резултати. Србија није земља која ће подржати претње вређања, поделе, која ће подржати вешала, моторне тестере, сталне, сталне, сталне поделе на ботове, сендвичаре, крезубе и на оне тзв. грађанску елиту. То није Србија, Србија је једна. Ово је Србија, рекла је Брнабић.

Србија је јединствена, поручила је и позвала грађане да ставимо тачку на те поделе и да ставимо пре свега тачку, како је рекла, на оне који нас деле. 

И ти који нас деле окупили су се прошле суботе на овом месту и поново нисмо чули ни план ни програм, никакву визију, чули смо само увреде, псовке, претње и позиве на поделе. И то није Србија и то никада неће бити Србија, казала је.

Подсетила је да је у политику ушла у августу 2016. 

Ушла је, каже, у политику  на пожив Александра Вучића и била почаствована што је позвао у свој тим. 

Ушла сам у политику зато што сам видела у њему и свом тиму једну потпуно другачију енергију, посвећеност, однос према послу грађанима, према земљи овој, према држави којој треба да служимо, истакла је и додала да је због тога данас овде.

Данас, казала је, у априлу 2019. када погледам иза нас, шта смо урадили мора да каже да је озбиљно поносна на резултате које је њена влада постигла.

Имамо коначно економски стабилну земљу, фискалну дисциплину. Данас враћамо дугове, који су део опозиције окупљен око СзС направили. Ми их данас враћамо, да не би остали нашој деци. А можемо да их враћамо захваљујући пре свега храброј политици Александра Вучића када је донео одлуку да идемо у реформе, да идемо у фискалну коснолидацију, која је одлагана деценијама због чега је земља завршила на ивици банкрота, истакла је Брнабић.

Председница Владе констатовала је да ова власт има реалне и видљиве резултате свог рада а не само речи и маркетинг како је то било у време Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бориса Тадића... 

Наводи да је данас Србија на врху листе пословања по свим светским листама, а данас, каже, они који су учинили да је Србија била на нивоу развијености Сирије, Либије или Еритреје, покушавају да “се рециклирају”, да поново дођу на власт.

Данас, додаје, Србија има упола мању незапосленост него што је то био случај у времену Тадића и Ђиласа, нето добит привреде је скочила за 34 посто...

Данас коначно имамо све наше школе повезане на интернет. Требало је да дође ова власт са овим ставом да повеже школе на интеренет, поручила је премијерка Србије.

Подсетила је да су отворени музеји, Народни музеј у Београду и Музеј савремене уметности, а домаћу филмску продукцију се улауже, каже више него икада.

Филмски центар Србије има 80 пута већи буџет за наш домаћи филм него што је имао пре седам година, каже Брнабић.
Како је рекла, у политици је, као и у животу, “увек важно да станете испред гарђана и кажете ко сте, шта сте и која је ваша визија”. 

Брнабићева је рејкла да данас у Србији институције раде 24 сата, седам дана недељно 365 дана у години осим, каже у општини Стари Град у Београду јер је каже приоритет председнику те општине да “краде саобраћајне занкове” уместо да буде сервис грађана.

Премијерка је поручила да не жели да јој о владавини права причају они који су каже отпустили 840 судија, јер нису били политички подобни и они који су променили Устав без и једне јавне расправе.

Нисмо ми као Вук Јеремић који је као министар спољних послова и причао како му је Косово на првом месту да је велики Србин, а онда на састанцима са амбасадорима прицао да је посвећен да Србија постане члан НАТО, казала је Брнабићева.

Како каже, актуелна власт је за Србију која је данас јача него што је била јуче, за пристојну Србију нормалних људи, школа, болница, домова здравља, клиничких центара, Србију у којој је влада сервис својих грађана. 

Нисмо ми као Драган Ђилас који је овај град као градоначелник довео до банкрота, који је успео и своју странку као председник да доведе до банкрота  - и  странку, и град, и земљу. И нисмо као Драган Ђилас који има 500 миона евра после само неколико година на власти. Нисмо ни као близанци, двојајчани близанци - Сергеј Трифуновић и Бошко Обрадовић, поручила је Брнабићева.

Она је рекла да док Трифуновић прети и псује, овај други вређа и бије.

Успели су на сваком скупу на којем су говорили некога да увреде. Успели су да ставе знаке једнакости између покрета слобоних грађана и двери. И видите да није битно да ли сте лево, десно или центар, само је битно да си против Вучића. Није битно зашта си, већ против чега си, навела је премијерка.

Поручила је да актуелна власт није таква.

Ми нисмо такви, ми нисмо ни против кога, ми не мрзимо, ми радимо, ми се трудимо, ми дајемо све од себе. Ми смо за Србију нормалних пристојних људи, школа, одличних болница, домова здравља, клиничких центара, за Србију у којој је влада сервис својих грађана, где ми радимо за вас, а не да сте ви ту за нас, поручила је.

Актуелна власт је, казала је за Србију која је јака и за Србију која коначно побеђује.

Ми смо за Србију која је данас јача него што је била јуче, али слабија него што ће бити сутра, али то можемо само сви ми заједно, заједно као што смо данас, без подела ко је елита, а ко је сендвичар. Ово је већинска Србија, заједно ми смо један тим с председником Вучићем, са председникм Србије са којим раимо као један тим, рекла је Брнабићева и захвалила присутнима што су, каже, учинили част када су дошли у Београд, казала је премијерка.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести