Срби са КиМ кренули пешке за Београд на скуп Будућност Србије

ЛЕПОСАВИЋ: Група Срба са Косова и Метохије упутила се данас пешице ка Београду, како би присуствовала скупу који ће бити одржан 19. априла у оквиру кампање "Будућност Србије".
pristina
Фото: Tanjug (video ilustracija)

Срби са КиМ, како јавља Телевизија Мост из Звечана, носе барјаке са заставама Србије, а на челу њихове колоне је транспарент са поруком "Срби са КиМ за Србију и Вучића", и, како кажу, на овај корак су се одлучили како би подржали политику председника Александра Вучића, у којој виде једину гаранцију свог опстанка у јужној покрајини. 

"Желимо да покажемо нашем председнику какву подршку има од Срба са КиМ", рекао је новинарима један од учесника овог подухвата Милош Јовановић. 

"Ми верујемо у политику Александра Вучића, верујемо у оно што ради за целу Србију и за нас на КиМ. Молио бих грађане у централној Србије да подрже ову нашу спонтану иницијативу", каже Дејан Маријановић. 

Према речима Ненада Вукадиновића, овај марш ка Београду за циљ има исказивање подршке настојањима председника Вучића да очува српство на КиМ. 

"Некада су храбри војници бранили Косово на Кошарама, а сада ми обичан народ бранимо Косово овде на северу и у јужним енклавама", поручио је Вукадиновић. 

И Ненад Георгијев каже да је политика председника Вучића једина гаранција останка и опстанка Срба на светој косовско-метохијској земљи. 

"Док се ради овде о нашој глави, неки људи као што су Обрадовић, Јеремић и Ђилас желе ради свог личног интереса да униште и нас и Србију. Позивам све људе добре воље да изађу и да нас подрже и охрабре и ако је могуће да нам се придруже на овом путу за будућност Србије", рекао је Георгијев. 

Србе су на пут ка Београду испратили су председници привремених органа опстсина Косовска Митровица и Лепосавић Александар Спирић и Зоран Тодић, који су истакли да је кључно да Срби из јужне покрајине јасно и гласно поруче да подржавају политику која им гарантује стабилност, мир и услове за опстанак. 

Како је објаснио Тодић, Срби са КиМ желе да покажу колико им је стало до стабилне и јаке Србије јер само таква Србија је гаранција српског опстанка у јужној покрајини. 

"Ми смо се окупили да испратимо наше суграђне који желе овим подухватом да покажу колико су спремни да подрже политику коју предводи Александар Вучић. Сви смо сведоци у каквој се ситуацији налази српски народ на простору КиМ. Ово је леп гест и пун изазова, али ови млади људи показују да су спреми да своју децу овде школују и да овде граде своју будућност", казао је Тодић. 

Срби су се на пут ка Београду упутили из општине Лепосавић, са админстративног прелаза Јариње, а до главнога града пешачиће преко Рашке, Ушћа, Краљева, Мрчајеваца, Прељине, Љига и Степојевца. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести