Дачић: Власти ЦГ да кажу име неког Србина на државној функцији

ПОДГОРИЦА: Потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић позвао је власти у Црној Гори да јавно саопште име и презиме једног Србина који је на некој државној функцији у тој земљи.
dacic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Нека црногорске власти званично одговоре колико Срба има у државној администрацији, и како то да Срба има 29 одсто, а у јавној служби само пет, шест или како оптимисти кажу, осам одсто? И како се то зове ако није дискриминација? То мене занима.

А што се тиче случаја Винка Пурића, чиме они то мене демантују, то што ради у приватној фирми, и то после седам година без посла откад је отпуштен из Министарства пољопривреде, казао је Дачић у изјави за црногорски портал Борбу.

Дачић је то казао поводом јучерашњег демантија Владе Црне Горе која је оценила као "лажну вест" изјаву шефа српске дипломатије да је брат његовог шефа обезбеђења Винко Пурић, који је из Бијелог Поља, добио отказ након што се национално изјаснио као Србин.

Уосталом, нека ми наведу једног Србина који је на некој функцији у Црној Гори, а има их 29 одсто, додао је Дачић.

Неприкладно би било, како је рекао, да то пореди са Србијом, “где готово не можеш да нађеш неког директора или руководиоца а да није из Црне Горе”.

И онда ја пребројавам крвна зрнца. Па кад вам крвна зрнца нису важна, што нема Срба у државној администрацији и јавној служби, упитао је Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести