ДФ: Кривокапић наставља са антисрпством, СНП да се изјасни

ПОДГОРИЦА: Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић позвао је данас Социјалистичку народну партију (СНП), чланицу владајуће коалиције, да се изјасни о ставовима новог шефа црногорске дипломатије Ранка Кривокапића о Србији и српсом народу.
1
Фото: Промо

Вучуровић истиче да је нови министар спољних послова Ранко Кривокапић искористио прву прилику да покаже да ће спољна политика Црне Горе наставити да путем политичких сукоба са Србијом.

Вучуровић подсећа да од формирања нове мањинске владе у Црној Гори није прошло ни двадесетак дана, а да је она већ показала да ће јој главна смерница у спољној политици бити конфронтација са Србијом и српским народом.

"То је било очекивано одмах након сазнања да ће лидер монтенегринске антисрпске политике Ранко Кривокапић покривати функцију министра спољних послова”, казао је Вучуровић.

Сматра да је Кривокапић искористио прву прилику да покаже да ће спољна политика Црне Горе наставити да иде путем политичких сукоба са Србијом.

“Најавио је и дискриминацију приликом избора амбасадора који ће искључиво бити бирани по томе колико су спремни да служе идеологији Ранка Кривокапића, односно његовог политицког претходника Секуле Дрљевића. Како сада смешно и трагикомично звуче, раније саопстене приче Дритана Абазовића да ће то бити влада помирења”, навео је Вучуровић, пренело је портал РТЦГ.

О каквом је помирењу реч, каже Вучуровић, најбоље сведоче ставови Ранка Кривокапића.

“Наравно, ништа боље односе са Србијом није зелео ни кабинет Здравка Кривокапића који није био изабран гласовима ДПС и СДП као Абазовићева влада”, казао је.

Сматра да нема никакве сумње да ће повратак Ранка Кривокапића у политику, и то на овако важну функцију означити радикализацију прилика у Црној Гори.

А што се тиче Србије и њеног председника Александра Вучића, Вучуровић каже да су они много пута показали да желе најбољу сарадњу и партнерство са Црном Гором.

Наводи да Ранко Кривокапић показује право лице дружине окупљене у новом кабинету.

“Било би веома важно да чујемо ста о овим ставовима има да кажу они који су на изборима били заједно с нама на изборној листи, а сада заједно с Кривокапићем воде унутрашњу и спољну политику ове земље. Позивамо их да се чује њихов глас и да нам јавно саопште ста мисле о овоме што и у њихово име саопштава Ранко Кривокапич”, закључио је Вучуровић.

Кривокапић је бивши лидер СДП, партија која је деценијама била коалициони партнер ДПС-у Мила Ðукановића и у више мандата председник Скупштине Црне Горе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести