Ђилас, Јеремић...не смеју ни пред своје присталице да изађу

МИНХЕН: Председник Александар Вучић на мирне протесте гледа као на меру демократичности у Србији, у оцене да Американци желе да изазову хаос не жели да улази, те истиче да и он и Србија имају много важнија посла него да се баве представницима бившег режима, који су опљачкали земљу, а данас не смеју да изађу ни пред своје присталице. 
vucic minhen
Фото: Tanjug (video)

О “Уговору с народом”, документу опозиције, каже да је то скуп глупости:

”Прочитао сам га. Претходни је још имао неког смисла, само што су све слагали, а ово је бесмислено, празна љуштура, то су саставили они који су ољачкали и разорили Србију”.

Србија, истакао је, има много важнијих проблема од неозбиљних људи као што су Ђилас, Јеремић и Обрадовић, рекао је Вучић и додао да они никада неће моћи да победе у Србији.

Они ни пред својим присталицама не смеју да се појаве, приметио је и додао:

Плаше се да ће их извиждати. Толико о њиховом угледу. Мој посао је овде далеко озбиљнији, закључио је.

На питање о проценама да Американци желе да изазову хаос у Србији, Вучић каже да не жели да у то улази и да не мисли да је то нарочито значајно.

Не бих себи да придајем превелики значај, али, ако је воља народа толико јасна и тако снажна, кад имате четири или пет пута више гласова од другопласираног, бесмислено је говорити о било чему другом, рекао је Вучић.

Важно је, сматра, да ми покажемо нашу демократичност, поштовање према онима који другачије мисле и мисли да то радимо добро, боље од неких других чија је демократија старија од наше.

Сматра да у Србији нема никаквог хаоса, да они који протестују могу то да раде кад год и где год хоће, а да држава једино неће дозволити никакво насиље.

За разлику од других земаља, код нас нема крвавих глава, могу да протестују где хоће, кад хоће, могу да шетају да кад хоће. Држава никада никоме неће дозволити насиље, рекао је Вучић српским новинарима у Минхену где учествује на безбедносној конференцији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести