Ђилас улаже 10 милиона евра у кампању за градске изборе

БЕОГРАД: Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас увелико се спрема за изборе у Београду, а за кампању је издвојио 10 милиона евра, пишу данашње „Вечерње новости“. 
dragan djilas
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Како наводе, он је у контакту са лидерима опозиције од којих тражи да га подрже у изборној трци.

Према незваничним тврдњама, до краја ове недеље могло би да дође до састанка са Сашом Јанковићем, Вуком Јеремићем и Драганом Шутановцем.

Договор са Јанковићем и Јеремићем је практично постигнут, наводе „Новости“, али Ђилас жели да окупи што шири фронт грађанских и „патриотских“ делова опозиције.

Ђиласу је посебно важно да иза њега стане ДС, јер има најразрађенију инфраструктуру и може да покрије сва бирачка места у Београду.

Новостима су из ДС рекли да није било „ни посредних, ни непосредних контаката са Ђиласом“ до сада, али да су спремни за све договоре који би довели до промене власти.

Ипак, из ДС поручују да се, поучени искуством из прошлости, спремају да на изборе изађу самостално.

Из Двери кажу да ће одлуку о наступу на изборима донети када они буду званично расписани, док се Јеремић који је раније поручивао да је огорчен на Ђиласа, али да нема права на личне хирове, не оглашава.

Санда Рашковић Ивић рекла је да ће, ако се опозиција договори око заједничког кандидат и ако то буде Ђилас, подржати његов избор.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести