До петка рок за преузимање налепница на КиМ

ПРИШТИНА: Власници аутомобила са српским таблицама који се већ налазе на територији Косова имају рок до петка 8. октобра ,да преузму налепнице којима ће прелепити државне симболе, а исто важи за таблице са ознакама косовских градова које издају органи Србије, наводе за Радио слободна Европа (РСЕ) из министарства унутрашњих послова у Приштини.
n
Фото: Tanjug

Данас је почела реализација споразума Београда и Приштине о регистарским таблицама, који је потписан 30. септембра у Бриселу посредством Европске уније.

Јета Теља, шефица кабинета и виша политичка саветница министра унутрашњих послова Џељаља Свечље је за РСЕ истакла да ће након 8. октобра, у складу са законом, бити кажњени сви који немају прелепљене државне симболе на српским регистарским таблицама.


Вигемарк: Споразум функционише

Шеф Мисије Еулекса на КиМ Ларс-Гунар Вигемарк оценио је да се споразум Београда и Приштине о регистарским таблицама примењује и да нови систем функционише.

Вигемарк је на свом Твитер налогу написао да су тимови Еулекса данас били на терену како би испратили први дан примене споразума.

Наши надзорни тимови посетили су данас свих шест административних прелаза између КиМ и Србије како би испитали увођење новог режима налепница на регистарским таблицама. Нови систем функционише и саобраћај је настављен на свим централним контролним тачкама. Еулекс ће наставити да прати имплементацију споразума, написао је Вигемарк.


Теља је објаснила да се беле налепнице могу преузети на неком од 13 прелаза или у центрима за регистрацију возила.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести