Додик: "Дара из Јасеновца" важан за српски народ

БАЊАЛУКА: Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је данас да ће вечерашње приказивање филма "Дара из Јасеновца" на Радио-телевизији Републике Српске показати колико је ово остварење важно за српски народ.
dodik1
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Додик, који је данас у згради Владе РС у Бањалуци примио глумце из Републике Српске који су учествовали у снимању тог филма, рекао је да је његов циљ био да им се захвали и да их подржи, да са старијима говори о неким будућим аранжманима, а млађима да захвали за преданост зато што су на најбољи начин представљали Републику Српску.

"Уз скромне поклоне, обезбедили смо подршку која ће бити довољна да на најбољи начин осете бригу институција Републике Српске", истакао је Додик, преноси РТРС.

Филм "Дара из Јасеновца" режисера Предрага Антонијевића вечерас у 20.00 имаће ексклузивну телевизијску премијеру на Радио-телевизији Србије и Радио-телевизији Републике Српске.

Међу главним глумцима у овом остварењу су Ања Илић и Златан Видовић, који глуме родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић, а у филму глуме и глумци из РС Жељко Еркић, Слободан Перишић, Горан Јокић, Драгослав Медојевић, Сандра Лјубојевић и Николина Фригановић.

Филм је премијерно приказан 25. новембра у Грачаници.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести