Драгослав Шумарац биће председнички кандидат СДС

БЕОГРАД: Драгослав Шумарац биће председнички кандидат Социјалдемократске странке (СДС) на предстојећим изборима, саопштено је из ове странке.
s
Фото: Tanjug video, ilustracija

Кандидатуром Шумарца, грађани Србије на овим изборима добијају кандидата недвосмислено проевропске оријентације, који је цео свој политички живот био посвећен идеји модерне европске Србије и стратешког циља учлањења Србије у Европску унију, наводи се у саопштењу.

Из СДС додају да је, у тренутку када је европска идеја у Србији угрожена и када су грађани Србије на овим изборима, како оцењују из СДС, практично остали без кандидата јасне проевропске оријентације, кандидатура Шумарца од изузетног значаја за будућност Србије и за опстанак демократске и европске идеје у Србији.

Драгослав Шумарац је био министар за урбанизам и грађевину у Влади Зорана Ђинђића, која је била прва демократска и проевропска влада у Србији, а ову кандидатуру објављујемо на дан атентата на Зорана Ђинђића, борећи се за идеју и политику за коју је он дао живот, додаје се у саопштењу СДС.

Шумарац је рођен у Рашкој 1955. године, био је потпредседник Демократске странке и један је од утемељивача обнове инфраструктуре у Србији и доношења стратешких докумената који су били претпоставка развоја српске инфраструктуре, наводе из СДС.

Као студент генерације дипломирао је на Грађевинском факултету у Београду и касније докторирао у САД, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести