Други састанак опозиције: На изборе изаћи у идеолошки логичним колонама

На другом састанку опозиције, чији је домаћин била Нова странка постигнута је сагласност да на следеће изборе треба изаћи кроз идеолошки логичне и компатибилне колоне, рекао је председник Нове странке Зоран Живковић
zoran zivkovic RHA
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: На другом састанку опозиције, чији је домаћин била Нова странка постигнута је сагласност да на следеће изборе треба изаћи кроз идеолошки логичне и компатибилне колоне, рекао је председник Нове странке Зоран Живковић и додао да је свако спајање неспојивог вређање бирача.

Живковић је додао да постоје три главна разлога да избори буду иоле “нормални”, а то су, како је рекао - медији, медији, медији. Представници опозиције треба да се спреме, каже, и за контролу избора, рекао је

Живковић указујући да је то важна порука на данашњи дан када су грађани Србије пре 20 година успели да смене режим Слободана Милошевића.

Живковић је изразио жаљење због тога што састанку нису присуствовали представници Удружене опозиције Србије и позвао их да промене своје мишљење и да се врате за сто са онима који желе нешто да промене.

“Ако ја треба да дам свој лични допринос, ево ја наћу бити више председник Нове странке, па нећу бити сметња”, поручио је Живковић.

Функционер Нове странке Арис Мовсесијан, који је иначе кандидат за новог председника Нове странке, на питање ко ће бити заједно у колони казао је да не би желео да то износи у јавност док се све не утаначи до крајњих граница.

Очекује и да опозиције изађе са заједничким захтевима у дијалогу власти и опозиције уз посредовање европарламентараца.

Упитан да ли ће доћи до удруживања Нове странке и ПСГ одговорио да обе организације очекују изборне скупштине, да не би желео ништа да намеће, али сматра да је природно да све две либералне странке приближе.

Састанку опозиције у Новој странци нису присуствовали представници Удружене опозиције Србије, за разлику од претходног састанка, када су на састанак у СДС дошли Јанко Веселиновић и Ðорђе Вукадиновић.

У Новој странци вечерас су били Борис Тадић (СДС), Павле Грбовић (ПСГ), Војин Биљић (Доста је било), Милош Јовановић (ДСС), Добрица Веселиновић (Не давимо Београд).

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести