Држава ће размотрити предлог СЛ о прекиду преговара с Приштином

КРАГУЈЕВАЦ: Министар одбране и нови председник СНС Милош Вучевић рекао је у Крагујевцу да ће државни органи у кратком року размотрити поруку Српске листе да се прекине дијалог са Приштином.
v
Фото: Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije/ bg

Што се тиче ситуације на КиМ, веома је драматична и тешка и као грађанин Србије, као Србин апсолутно разумем поруку Српске листе и свих грађана српске националности на КиМ. Држвани органи ће у кратком року размотрити оно што је порука Српске листе која се практично догодила или дефинисала док је трајала наша скуштина, па ћете дозволити да је потребно и времена да се о томе разговара, додао је он.

Он је рекао је циљ Куртијеве политике етничко чишћење Срба или да се сведе на "минорни број који је за њих прихватљив".

Заиста је некада дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом на КиМ,  са искључивим циљем да етички очисти КиМ од Срба, без било какве дилеме, рекао је Вучевић.

Он је позвао Србе да не наседају на провокације, да избегенемо сценарио да смо рушилачки фактор и да не идемо на руку Куртију.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести