ДС: Прећи на онлајн наставу

Демократска странка саопштила је данас да од министра просвете Србије Бранка Ружића и Владе Републике Србије да због изузетно лоше епидемиолошке ситуације захтева да све основне и средње школе у наредних 15 дана пређу на онлајн наставу.
ds, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Према званичним подацима више од 2200 запослених у образовању је оболело од Ковид-19 и тај број је сваког дана све већи и већи, а пошто велики број деце јесу асимптоматски случајеви, па се тако и не тестирају, сигурно је да је стварни број деце позитивне на Ковид-19 значајно већи од око 2500, колико је званично објављено, наводи ДС у саопштењу.

ДС напомиње да је у тренутку Србија налази у европском и светском врху по дневном броју новооболелих, а у односу на број становника, изузетно је неодговорно и веома опасно наставити са класичним видом наставе.

Све већи број родитеља повлачи децу из школа, како би заштитили и саму децу, али и старије чланове породица, тако већ сада има случајева да наставници у појединим одељењима држе наставу пред свега неколико ученика, подсећа се у саопштењу и додаје да су многе друге земље и регије већ прешле на онлајн наставу.

Здравље свих наших грађана мора бити на првом месту, а само образовање, сматр ДС, неће бити угрожено, ако Влада и ресорно министарство омогуће свим ученицима да преко онлајн платформи у реалном времену (уживо) прате наставу коју ће наставници изводити.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести