Ђукановић: О измењеном Закону када видим садржај

ПОДГОРИЦА: Председник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је данас лидерима три победничке коалиције, Здравку Кривокапићу, Алекси Бечићу и Дритану Абазовићу, на раније потписаном Споразуму о принципима рада будуће владе.
djukanovic
Фото: Tanjug/Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Ђукановић је, одговарајући на питање новинара након одлуке о мандатару, рекао да не жели унапред да говори да ли ће потписати измењени Закон о слободи вероисповести.

Не жели, казао је, да о томе говори све док не види садржај измењеног закона.

На питање да ли ће остати на челу ДПС-а и након партијског конгреса, Ђукановић је рекао да та странка заслужује да јој се поврати поверење.

Истакао је да ће одговорне потезе повући на конгресу, а до тада ће, додао је, радити анализе најпре кадровских промена.

Ђукановић је претходно саопштио да ће данас парламенту упутити предлог да да мандатар буде Здравко Кривокапић.

Ђукановић је током консултација са носиоцима три победничке листе Кривокапићем, Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем оценио да је црногорско друштво показало демократску зрелост и истакао да је Црна Гора препозната као фактор регионалне стабилности.

Истакао је и да на августовским парламентарним изборима није одлучивано о држави и зато се, каже, не сме дозволити да било ко угрози државу.

Он је казао и да ће нова влада наставити са инвестицијама, борбом против короне…

Истиче и да извештај ЕК показује да су урађене значајне реформе.

Ђукановић је казао да је консултације обавио у складу са Уставом и захвалио предстваницима нове већине што су се одазвали позиву.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести