Ђукановић: Стефановић поднео оставку јер је чланство тражило

БЕОГРАД: Члан Главног одбора и посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић изјавио је вечерас да је Небојша Стефановић поднео оставку на место председника Градског одбора СНС у Београду јер је то чланство странке тражило, а не због прислушкивања председника Србије Александра Вучића.
vladimir djukanovic fonet
Фото: FoNet/Ognjen Stevanović

"Чланство је тражило јер постоје одређене индиције, сумње... Чланство се изјашњавало о томе који функционер лоше ради у странци", рекао је Ђукановић у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

На питање на кога је председник Србије Александар Вучић мислио када је рекао да му се гаде они који очекују од страних амбасада да их поставе на положаје и сместају својим партијским друговима по медијима, Ђукановић је рекао да "када би кренуо да набраја, не би завршили емисију".

"Тога има и у самом врху и у чланству", навео је Ђукановић.

Он је додао да га је посебно заболела прича око брата и сина председника Србије, а на питање да ли су то подметнули његови партијски другови, одговорио је потврдно.

"Између осталог, из полиције су радили", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је рекао да није он покренуо питање Стефановићеве одговорности, већ да је "свашта сазнавао годинама уназад" и истакао да у политици треба имати реалне амбиције и знати "колики је ваш реалан домет".

Као пример особе која "реално схвата свој домет" навео је новог потпредседника Главног одбора СНС Александра Шапића и оценио да је зато Шапић и успешан.

Ђукановић је истакао да је СНС губио од Шапића на Новом Београду и кад је био најјачи.

"То је за поштовање јер је знао како да нас победи. Имао је бољи програм и зато ми је драго јер ће нешто ново унети у СНС. Пре свега у политици јако је људима тешко да сузбију своје сујете и нереалне амбиције. Мислим да је можда то код Стефановића било превасходно", рекао је Ђукановић.

Што се тиче седнице Главног одбора СНС, Ђукановић је одбацио наводе, како је рекао, медија под контролом Ђиласа, да Вучић није смео да смени Стефановића до краја.

"Да је хтео, могао је не знам шта да му уради. Неко је можда нешто и позитивно урадио у животу, и то се цени. Не можете априори некога да обришете. То су они навикли, они у својој малој Демократској странци, коју Лутовац води, 60 људи декретом обришу и онда причају о демократији. Стаљинистичка чистка најгоре врсте", рекао је Ђукановић и поручио да СНС неће то радити.

Ђукановић је нагласио да је Стефановић и доста тога позитивног урадио.

"Сада све све ово друго и све око прислушкивања, Вучић има можда тај проблем што је јако болећив човек, у смисли претерано је благ... Нисмо ми да судимо, Господ суди, а постоје и надлежни државни органи. Ако тужилаштво нешто буде покретало, судови, нека раде свој посао. Нисмо ми ти који би требало да сечемо главе", поручио је Ђукановић.

Коментаришући најављене промене у странци, Ђукановић је рекао да ће се те промене догодити.

Он је нагласио и ''''да се милиони евра улажу'''' како би се срушио Вучић.

Упитан да прецизира на кога мисли, рекао је да говори о страном фактору и читавој екипи око Ђиласа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести