Ђукановић: Учињен напредак у побољшању изборних услова

БЕОГРАД:  Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић оценио је да је остварен напредак у побољшању изборних услова у Србији и додао да је та странка отворена и за даље унапређење и да ће прихватити све што је сврсисходно било ко да предложи.
vladimir djukanovic fonet
Фото: FoNet/Ognjen Stevanović

Ђукановић је на паузи међустранчког дијалога, новинарима испред скупштине казао да ће владајућа коалиција гласати за измене и допуне закона који ће унапредити изборни процес и додао да су спремни све да учине како би се тај процес још више побољшао-

Упитан да прокоментарише одлуку Савета за Србију о бојкоту избора Ђукановић је казао, да СНС не занима ко ће да изађе на изборе и да ту одлуку свако може и да треба сам да донесе.

"То је њихова воља, неће да изађу на изборе зато што не могу да добију, мислим да је један једини њихов услов да им се гарантује победа на изборима и да би тада изашли", казао је Ђукановић.

Упитан да прокоментарише то што је део опозиције са предстацницима ЕП одржао неформалан састанак синоћ, Ђукановић је казао да су чак и неки представници опозиције казали да то није у реду као и да се он у потпуности слаже са тим.

"Ако је њима то важно, онда је у реду. Све што доприоноси унапређењу изборног псоцеса, па и ако треба неформално да се разговара са неким немамо ништа против", казао је Ђукановић.

Ђукановић је позвао представнике ЕП да оду данас испред зграде РТС, да виде "како функционише демократија у Србији", када се, како каже, блокира зграда и самим тим радници који не могу да изађу.

"Баш ме занима да ли у некој од њихових земаља тако нешто може да се деси. Ако може одлично и ми прихватамо да се тако нешто одвија овде", додао је Ђукановић.

На питање новинара да прокоментарише то што су представници ЕУ незадовољни стањем демократије и медијских слобода у Србији и да су због тога сугерисали чак и могућност одлагања избора, Ђукановић је казао да то представници ЕП њима данас на састанку нису рекли и да је то интерпетација СзС.

Каже и да европски паралментарци до сада нису упутили ниједну критику и додао да су представници политичких странака захтевали од њих да им појасне неке ствари у погледу законских подаката.

Када је у питању стање у медијијма, Ђукановић је казао да СНС позива све медије да што више извештавају о опозицији и њиховим активностима и додао да чак пристају и на то да у току изборне кампање уопште не буду присутни у медијима.

Истакао је да СНС уопште и не размишља о одлагању избора, додајући да постоји Устав и уставни оквир који морају поштовати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести