ЂУРЂЕВ Вучевићева посета Будимпешти изузетно значајна, безбедносна сарадња Србије и Мађарске апсолутни приоритет!

Захваљујући визији о стратешкој сарадњи Србије и Мађарске чије су чврсте темеље ударили Александар Вучић и Виктор Орбан, две суседне земље сваким даном јачају и шире поља заједничких деловања, рекао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Након економије, спољне политике и енергетике, све више се потенцира сарадња у области безбедности и одбране. У том контексту, данашњи састанак министра одбране Милоша Вучевића и његовог мађарског колеге Криштофа Шалаја Боровничског у Будимпешти је од изузетног значаја, јер ће његови плодови бити још чвршће везивање Србије и Мађарске у сфери одбране - изјавио је Ђурђев.

Он сматра да је Вучевић, поред важних и позитивних реформи унутар сектора одбране у нашој земљи, успео и да оснажи везе Војске Србије на међународном нивоу.

- Војска Србије је никад јача, то кажу релевантни западни војни часописи, никада није имала толико савременог оружја и оруђа као данас, плате официра и војника никад нису биле више. Како је Вучевић ојачао министарство одбране, тако би и ојачао целу државу као премијер - подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да ће Вучевић наставити да даје допринос развоју српско-мађарских веза и у будућности.

- Вучевић је, у време док је био градоначелник, Новом Саду вратио стари сјај Српске Атине, али и од њега направио европску престоницу за све - и Србе и Мађаре и Словаке и све друге. То је још један његов легат за будућност српско-мађарског пријатељства и сарадње - закључио је Ђурђев.

(Pink)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести