Ђурић: Геополитичка питања у Европи решавати дијалогом

КАЛИЊИНГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић заложио се у Калињинграду за решавање геополитичких питања у Европи дијалогом, без притисака, санкција и мешања у унутрашње ствари суверених држава.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Ђурић је говорио на Међународној конференцији о безбедности и сарадњи у Европи, и састао се са секретаром Генералног савета Јединствене Русије Андрејем Турчаком.

Србија је, како је нагласио Ђурић, поносна на своју самосталну спојјну и унутрашњу политику и војну неутралност, а као резултат тога долази и економска сарадња са свима, од које наша земља већ има конкретну корист, будући да је у протеклом периоду привукла више страних инвестиција него све земље Западног Балкана заједно, саопштио је СНС.

Ђурић је изразио и уверење да Србија, у том смислу, постаје пример који ће следити многи. Он је пренео поздраве пола милиона чланова Српске напредне странке Јединственој Русији, са којом заједно радимо на унапређењу братских односа двеју држава, наводи се у саопштењу.

Изразивши захвалност Руској Федерацији и Јединственој Русији за подршку по питању Косова и Метохије, Ђурић је констатовао да су "чести и пријатељски контакти председника Александра Вучића и Владимира Путина чврст залог за још боље српско-руске односе".

Предстојећа посета руског премијера и председника Јединствене Русије Димитрија Медведева Београду ће, према Ђурићевим речима, бити част за целу Србију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести