Ђурић Хотију:Узајамно признање никада неће бити на агенди

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је вечерас да председник владе привремених институција у Приштини Авдулах Хоти поново пласира лажне вести о дијалогу Београда и Приштине
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је вечерас да председник владе привремених институција у Приштини Авдулах Хоти поново пласира лажне вести о дијалогу Београда и Приштине и поручио да узајамно признање никада није било нити ће бити на агенди.

Ђурић је рекао да ће због све учесталијих провокација Приштине и лажних информација о садржају и циљевима дијалога од Европске уније, као посредника у разговорима, Београд затражити да реагује овим поводом и стане на пут пласирању дезинформација.

"У оквиру техничког дијалога Београда и Приштине разговара се о разним аспектима нормализације односа и стварању услова за нормалан живот грађана на Косову и Метохији, али узајамно признање никада није било нити ће бити на агенди", истакао је Ђурић и указао да Хоти такве лажне вести пласира са циљем да поткопа напоре за наставак дијалога.

Он је навео и да Хоти може, као и до сада, да држи монологе на ту тему, али дијалога о томе неће бити.

"Представници Приштине су за нас представници привремених институција самоуправе наше јужне покрајине, и тако ћемо и надаље наставити да их третирамо, у жељи да српски и албански народ изнађу модалитете за јачање поверења у миран и продуктиван суживот", навео је Ђурић у саопштењу.

Хоти је раније нданас рекао да ће се на сутрашњем састанку у Бриселу са представницима Београда разговарати о економским питањима, али да ће водити дијалог за, како је навео, обострано признање.

Састанак представника Београда и Приштине у Бриселу на нивоу експерата биће одржан сутра, а састанак у Вашингтону 4. септембра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести