Ђурић: Нека Тачи саопшти име и презиме убице и не шири лажи

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас Хашима Тачија да домаћој и међународној јавности именом и презименом каже ко је убица Оливера Ивановића и за то понуди чврсте доказе, а не лажне вести и провокације, као што је то данас учинио на новогодишњој конференцији за медије. 
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/M.Miljević,arhiva

Тачи је данас у Приштини рекао новинарима да се Ивановицев убица налази у Београду, а Ђурић истиче да за то доказе наравно нема, што га није спречило да на „мангупски начин“ покуша да Србију наведе да се брани од његових бесмислених оптужби.

„Подсећам да Приштина скоро годину дана одбија да сарађује у истрази убиства Оливера Ивановића, и да је одбила да са нашим истражним органима подели информације које би могле да доведу до расветљавања тог злочина“, нагласио је он у саопштењу. 

Приштина, како истиче Ђурић, убиство Оливера Ивановића на најсрамотнији начин месецима користи у политичко-пропагандне сврхе у обрачуну са Србима на Косову и Метохији и Србијом. 

„Све то говори о чињеници да Приштини и Хашиму Тачију није и никада није ни било искрено стало да налогодавци и починиоци убиства Ивановића буду приведени правди, а нечињењем и усмеравањем истраге у погрешном смеру се заправо потврђује да траг до криваца води ка Приштини, а не ка Београду“, рекао је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести