Држава да реагује на отворене претње смрћу Вучићу

БЕОГРАД: Посланичка група СНС у Скупштини Србије најоштрије је данас осудила претње смрћу посланика Славише Ристића председнику Србије Александру Вучићу и тражи да надлежни државни органи хитно реагују и предузму законом прописане мере, рекао је данас шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић.
aleksandar martinovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Он је, на конференцији за медије у Скупштини Србије, истакао да то што је Ристић упутио писмо председнику Русије Владимиру Путину и отворену претњу смрћу председника Вучића "врхунац политичке агресије и врхунац политичког лудила". 

"Народни посланик Славиша Ристић, који се представља као вођа Народног покрета Срба са КиМ ''Отаџбина'', данас је упутио отворену претњу убиством председнику Србије Александру Вучићу", рекао је Мартиновић.

Он је указао да је Ристић у писму председнику Путину навео "сада се председник Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима из Приштине, што би значило одвајање КиМ од Србије" и додао да ће проћи као убијени премијер Зоран Ðинђић.

"Желим посебно да нагласим да овакве претње долазе баш ових дана када председник Вучић води тешке, мучне преговоре да сачува КиМ у саставу Србије , да сачува вековна огњишта Срба на КиМ, па између осталог да сачува и огњиште Славише Ристића", рекао је Мартиновић.

Ђурић: Ристићева претња Вучићу је "злочин мржње"

Напад на председника Александра Вучића на Видовдан, кроз претње писмом народног посланика Славише Ристића, је ништа мање него злочин мржње, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. 

Ђурић је у изјави новинарима у Косовској Митровици, где је поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, казао да Ристићу не само да није свет Видовдан, као празник који треба да уједињује Србе, већ је добио налог да се тако понаша. 

„То је срамотан злочин мржње који говори сам за себе и колико је некоме стало да, користећи људе који су по имену и презимену Срби, покуша да у тешком тренутку разједини наш народ и додатно ослаби наше позиције у веома тешким околностима када се боримо да очувамо оно што се након владавине таквих као што су Славиша Ристић и слични може очувати“, казао је Ђурић. 

Подсетио је да је Славиша Ристић, како каже, човек који је у своју средину доводио албанске институције, а сада непреза да на најсветији српски празник прети смрћу председнику српске државе. 

Гојковић осудила претње Ристића упућене Вучићу

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић најоштрије је данас осудила претње народног посланика Славише Ристића упућене председнику Републике Србије Александру Вучићу, сапоштено је из парламента.

„Најоштрије осуђујем претње које је народни посланик Славиша Ристић упутио председнику Републике Србије Александру Вучићу. Овакве претње, које долазе у тренутку када председник Републике Србије води тешке преговоре да сачува Косово и Метохију, осигура мир и безбедност грађана Србије који живе у нашој јужној покрајини и читавој Срибји, су за сваку осуду друштва", рекла је Гојковић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести