Ђурић: Савез за Србију, на срећу, више није у прилици да пита у име народа

БЕОГРАД: Савез за Србију је данас запитао да ли бивши британски премијер Тони Блер у име Србије учествује у разговорима о решавању косовског питања, а потпредседник СНС Марко Ђурић узвраћа да људи из тог Савеза немају морално право да било шта питају, нити су, каже, на срећу, у прилици да било шта питају у име народа. 
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/M.Miljević,arhiva

"Да би уопште имао морално право да делује у политици, Јеремић је, пре свега, дузан да одговори по цијем налогу су он и Тадић расформирали чувени Прицстински корпус Војске Србије, сервирали Приштини поклон у виду питања и пресуде Међународног суда правде, изместили дијалог о Косову и Метохији из УН на терен ЕУ и довели Еулекс и искљуцили Унмик", каже Ђурић. 

Јеремић, додаје Ђурић, народу дугује и обашњење за које противуслуге им је катарска амбасада дала паре, а његов савезник у урушавању Србије, Ђилас, да одговори одакле му 25 милиона евра пријављене и колико још непријављене имовине. 

"Лидери такозваног Савеза за Србију, познат као Савез за силовање, поред извињења и објашњења која дугују за све што су урадили за уништење Србије, још увек се нису извинили за монструозно позивање на силовање премијерке Брнабић", наводи Ђурић у саопштењу. 

Такви људи, на срећу, нити имају, нити ће више икада имати прилике да у име овог народа постављају питања и доносе одлуке, закључио је Ђурић. 

СзС је у саопштењу питао да ли је истина да Блер разговара са највишим светским званичницима о размени територија, односно „разграничењу" на Косову и Метохији, после чега би такозвано Косово, како наводе, могло да постане пуноправни члан УН. 

Савез пита и ко је ангажовао Блера, да ли је он прошле недеље о томе разговарао са немачком канцеларком и да ли је предвиђено да на ту тему следеће недеље има састанак са високим америчким званичницима.

Раније данас је Вук Јеремић, председник Нове странке, саопштио да је Блер ангажован да преговара о ресавању косовског питања, на шта је реаговао функционер СНС Петар Петковић оценом да би, "да није опасан и више него осетљив тренутак у коме смо се нашли по питању Косова и Метохије, највећим делом и заслугом тог истог Јеремића, остало само да се насмејемо на овакав његов коментар". 

Селаковић: Лажи СзС о Блеру, Вучић једини овлашћен да прегова 

Представници Савеза за Србију, лажу као и обично, па лажу и да је Александар Вучић овластио Тонија Блера да преговара о разграничењу са Албанцима на Косову и Метохији у име Србије, изјавио је вечерас генерални секретар председника
Србије Никола Селаковић.

"Председник Србије Александар Вучић је једини овлашћен да преговара у име Србије, а они су, изгледа, научили да неко други преговара у њихово име, па тако навикавши да то чине други у њихово име, сада покушавају да убеде читаву јавност да је председник Србије некога овластио да то чини у његово име или у име Србије", истакао је Селаковић у изјави за Танјуг.

Он је поновио да једини овлашћен да преговара у име Републике Србије јесте њен председник Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести