Ђурић: Зауставити терор против српског становништва 

БЕОГРАД:  Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је данас осудио "срамотне и кукавичке нападе" на имовину Срба на Косову и оценио да је веома неодговорно то што међународна заједница није предузела активније кораке како би се овај "терор против српског становништва зауставио".
Marko Đurić na KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Честитајући српску Нову годину свим сународницима на Косову и Метохији Ђурић је у саопштењу навео да је на жалост дане уочи Божића и српске Нове године на Косову и Метохији обележио низ напада на имовину Срба и паљење њихове летине.

"То што су се такви напади десили масовно и у време наших великих празника сведочи да је реч о организованој кампањи застрашивања", истакао је Ђурић, саопштила је Канцеларија за КиМ.Ђурић је честитајући српску Нову годину пожелео да у њој имају личну и породичну срећу и здравље, као и да се стекну услови да живе безбедно и достојанствено попут грађана у другим деловима наше земље.

"Српска Нова година је празник значајан за очување нашег националног идентитета, јер многи народи и цивилизације имају своје рачунање времена и Нову годину, различите од грегоријанског календара, и негују их као један од симбола своје посебности. Срби, Јевреји, Арапи, Кинези и други народи и цивилизације своје календаре, који нису нужно астрономски најпрецизнији, негују јер на тај начин чувају део своје самосвести и оно што их чини заједницом, идентификујући се пред другим народима и представљајући богатство своје традиције", навео је Ђурић у саопштењу. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести