Ђурић: Тачи подилази криминално-терористичким структурама

БЕОГРАД: Одлука Хашима Тачија да помилује злочинце који су хладнокрвно убили читаву породицу, укључујући трогодишњу и деветогодишњу девојчицу, због тога што је један од чланова породице био у регуларним полицијским формацијама своје државе, а против сепаратиста, показатељ је потпуне заблуделости и губитка вредносног компаса дела албанских политичких структура на Косову и Метохији.
marko djuric, tanjug
Фото: Марко Ђурић, фото: Танјуг

То је саопштио директор канцеларије за КиМ Марко Ðурић, истичући да је, након оркестриране акције политичког опструирања рада Специјалног суда за злочине такозване ОВК, Тачи наставио да подилази злочинцима и криминално-терористичким структурама, показавши у чијим је рукама заправо моћ одлучивања на Косову и Метохији.

Врхунац је лицемерја то што је Тачи, познат и под конспиративним терористичким надимком "Змија", само дан након што је помиловао зликовце одговорне за смрт једне породице, отишао да положи цвеће на спомен-обележју несталим лицима, и тиме је само демонстрирао изопаченост свог моралног система, навео је Ðурић.

Србија ће наставити да инсистира на расветљавању и кажњавању злочина припадника терористичке ОВК, не правећи међу жртвама разлику по националности, рекао је Ðурић у изјави за јавност.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести