Галијашевић: Оливера су убили Албанци, НАТО жели нестабилност

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Политицки аналитицар и струцњак за безбедност и тероризам Џевад Галијашевиц изјавио је данас да нема дилему да су Оливер Ивановића пре две године убили Албанци те да оптужнице које су поднете у Приштини имају за циљ да оптуже Београд, а истовремено сакрију стварне починиоце.
galijasevic
Фото: Tanjug, arhiva

"Јасно је коме је био проблем Оливер Ивановић. Ухапсили су га Албанци. Та прича о томе како је био прихватљив и како је радио на заједништву Срба и Албанаца на Косову, па је то био проблем - бесмислица је. Ивановића су Албанци ухапсили, оптужили за најгоре злочине, држали га више од три године у затвору. На крају је пред Апелационим судом доказао своју невиност. И шта су Албанци после тога урадили, неколико месеци после тога га убили", категоричан је Галијашевић.

Према његовим речима, Албанци су "убијали сведоке својх злочина у рату" и то се дешавало месецима и годинама уназад.

"Па то само Албанци раде. Који је Хашки сведок из Србије, а хиљаде их је било, убијен. То Срби не раде, то раде Албанци. Раде себи, раде својим људима. Пре два дана смо имали убиство једног сведока, пре пет дана смо имали убиство другог сведока, пре две године Оливера Ивановића су убили Албанци. Немам ту никакву илузију", каже Галијашевић за Косово онлајн.

Оптужнице које су подигнуте у Приштини, према његовом мишљењу, имају за циљ да се оптужи Србија, да се оптужи власт Александра Вучића, да се створи пропаганда која, с једне стране, прикрива стварне извршиоце, а са друге стране оптужује Србију.

Он сматра да даља ситуација у вези суђења за убиство Ивановића неће ићи у добром правцу.

"Не може ићи у добром правцу ко год је пред приштинским судовима, то је квази држава. Косово је простор организованог криминала. Јасно је да све што раде Албанци има печат запада, печат НАТО, има њихово одобрење. НАТО, у ствари, жели да Албанци и даље буду реметилачки фактор, како би се они учвршчавали", сматра Галијашевић.

Он је подсетио да је Оливер Ивановић био осуђен на девет годдина затвора за злочине са којима, како каже, није имао везе.

"Видели смо пресуђен затвор за невиног и часног човека и на крају смо видели његово убиство. Нису га хапсили Срби, хапсио га је Харадинај", констатује Галијашевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести