Свеће и венци на месту убиства Оливера Ивановића

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Паљењем свећа и полагањем венаца, пријатељи, страначке колеге и представници Српске листе обележили су данас у Северној Митровици две године од убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића уз поруку да ће истрајати да се налогодавци и починиоци изведу пред лице правде.
ivanovic, tanjug
Фото: AP foto Bojan Slavković, arhiva

Испред страначких просторија, на месту где је са леђа убијен Оливер Ивановић, још једном је постављено питање ко је и по чијем налогу извршио тај злочин.

"Сви заједно ћемо радити на томе да се то убиство расветли и да се прави налогодавци и убице изведу пред лице правде. Тако јасну поруку смо и јутрос добили од Владе Србије да ћемо заједно радити на томе и истрајаћемо на крају у томе да се прави убица мора извести пред лице правде", рекла је потпредседник ГИ СДП Ксенија Божовић.

Она је поновила да оптужница која је подигнута против шесторо Срба говори о раду институција Косова, као и да "сви знају" да Силвана Арсовић, најближа сарадница и секретарица Оливера Ивановића, није крива, преноси Косово онлајн.

"Неко очигледно треба да одговара и они иду ка томе, али ми ћемо истрајати и Силвана Арсовић ће на крају доказати своју невиност, а прави кривац мора да одговара", рекла је Божовић.

Почаст убијеном Оливеру Ивановићу одали су и представници Српске листе, а председник Горан Ракиц је упутио апел надлежним косовским институцијама, пре свега суду и тужилаштву, да што пре открију убицу.

"Данас ћемо послати писмо међународној заједници и позвати их да се и они укључе и пошаљу свој истражни тим како би помогли Приштини, ако она већ није у стању или неће да открије поциниоце. Тражићемо од међународне заједнице да се укључе у даљи истражни ток. Још једном поручујемо свима да нећемо одустати и тражићемо док се год не открију налогодавци и убице", рекао је Ракић.

Нешто касније, почаст Ивановићу одала је и његова прва супруга Марина, која се у име породице захвалила свима који су дошли данас, али и који свакодневно постављају питање ко је и зашто убио Оливера Ивановића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести