Гласали Вучевић, Мировић, Дачић, Брнабић, Јовановић, Трифуновић, Мали...

У Србији су јутрос у седам сати отворена бирачка места за редовне парламентарне, покрајинске и локалне изборе, а биће затворена у 20 сати, до када траје и изборна тишина.
1
Фото: Dnevnik.rs

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић гласао је на бирачком месту 189. у улици Богдана Гарабантина у 9.30 часова.

Милош Вучевић дошао је на гласање заједно са супругом Мајом и синовима Данилом и Михаилом, а грађане је позвао да, такође, искористе своје бирачко право, обаве своју ргађанску дужност и гласају у што већем броју.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић гласао је бирачком месту бр.152, у улици др Кетрин Мекфел у Сремској Каменици око 10 сати.

Фото: Танјуг/ Андреј Пап

Потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, гласао је данас око девет часова на бирачком месту 35 на Дедињу.

Лидер социјалиста је на гласање дошао са супругом и сином.

Фото: Tanjug

Премијерка Ана Брнабић гласала је данас нешто после девет сати на бирачком месту на Савском венцу.

Брнабић је своје право гласа искористила на бирачком месту број 34 у Школи за дизајн, а на бирачко место је дошла са заштитном маском.

Фото: Tanjug

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић позвао је све грађане да изађу на гласање.

Он је рекао да у Шведској, земљи у којој је председник синдиката постао премијер, кажу да ако не желите да се бавите политиком и ако вас политика не интересује то значи да не желите да седите у соби у којој се одлучује о вашој судбини.

"Врло је битно рукавицама и маском чувати своје здравље, а оловком чувати своје достојанство и границе своје слободе. Сви изађите на гласање", рекао је Трифуновић након што је у подне гласао на бирачком месту у Угоститељској школи у Југ Богдановој улици на Савском венцу.

Фото: Tanjug

Трифуновић је рекао да очекује да ће ући у парламент, а на питање шта ако ПСГ не пређе цензус и да ли ће у том случају да се повуче из политике, у свом стилу се нашалио и рекао да ће "извршити ритуално самоубиство".

"Шалим се", додао је председник ПСГ који је на гласању имао заштитну маску и рукавице.

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) и први на листи Коалиција за мир - Чедомир Јовановић гласао је јутрос око 8.30 сати на бирачком месту ЦМЗ „Ушће“ у општини Нови Београд.

Јовановић је на гласачко место дошао у пратњи обезбеђења.

Фото: Tanjug

Члан председништва Српске напредне странке и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић гласала је на бирачком место бр. 180 , АД "Железнице Србије",   у улици Васе Стајића бр. 2, Нови Сад,  у 9:45 часова.

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Министар финансија и члан Председништва СНС Синиша Мали, гласао је данас око 8.30 сати на бирачком месту број 2 у Вишој пословној школи на Звездари.

У складу са околиностима у вези са корона, под којима се ови избори одржавају, министар је на бирачком место ушао са заштитном маском и рукавицама.

Фото: Tanjug

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде и први на листи "Александар Вучић - за нашу децу", гласао је јутрос на изборном месту у Сремској Митровици.

Директор Канцеларије за КиМ и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић гласао је јутрос око 7 сати у Месној заједници Цветни трг на Врачару.

Фото: Tanjug

Он је први предао свој глас, а на бирачко место дошао је са ћерком.

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и кандидат за народног посланика испред листе Уједињена демократска Србија Ненад Чанак гласао је јутрос у Новом Саду.

Он је своју грађанску дужност обавио на бирачком месту 180, наводи се у саопштењу ЛСВ.

Чанак је, после гласања, рекао новинарима да је у просторије ЛСВ и Војвођанског фронта у Сремским Карловцима јутрос упала група непознатих људи и да је демолирала просторије.

Додао је да су непозната лица дошла возилом сомборских регистрација и да су викали “да су избори завршени и да је гласање завршено”.

“Очигледно је да ови избори некоме јако сметају. Зашто је потребно да се делегитимизује изборни процес не знам, али то остављам надлежним органима да утврде”, навео је Чанак.

Додао је да су ово “најчуднији избори” у последњих 30 година.

Гласала је и заменица директора Инситита Милан Јовановић Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

Фото: Tanjug

"Обавила сам грађанску дужност и гласала на свом бирачком месту и уверила се уједно да се поштују све мере превенције, кад је у питању сузбијање капљичних инкекција и Цовида 19, почев од начина гласања, као и просторне организације. Сви чланови бирачког одбора носе максе, а и грађани се савесно и одговорно понашају и такође носе маске", рекла је др Кисић.

Она је додала да ако неко нема маску може је добити по доласку на само бирачко место.

Др Кисић је рекла да одлазак на бирачка места не преставља већи степен ризика него одлазак у продавнице и слична места на која свакодневно одлазимо.

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ гласао је данас у 10 сати на бирачком месту 96 у Основној школи "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници.

Фото: Tanjug

Шешељ је на гласање дошао са супругом Јадранком и синовима Михаилом и Владимиром.

Члан Председништва покрета "Метла2020" и лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић гласао је јутрос на бирачком месту у основној школи "Јован Миодраговић" на Врачару.

Фото: Tanjug

Јовановић је позвао грађане Србије да изађу на биралишта и гласају истакавши да су избори важан дан за сваку земљу, па тако и Србију, те да сматра да, без обзира на све околности, представљају грађанску дужност.

Право гласа има 6. 584. 376 бирача, који могу да гласају на 8. 385 бирачких места и опредељиваће се између укупно 21 странке, коалиције или листе, којима је за улазак у парламент потребно да пређу цензус од три одсто.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести